ALMERE – In de talkshow Schrijvers on Stage ontvangt gastheer en presentator Oscar Kocken op woensdag 10 april de jurist/publicist Roxane van Iperen. Schrijvers on Stage wordt georganiseerd in samenwerking met literair genootschap Eindig Laagland en vindt plaats in bibliotheek Stad. De aanvang van deze avond is 20.00 uur. Kaarten kosten € 7,-voor bibliotheekleden en € 9,-voor niet-leden en zijn verkrijgbaar via de website of bij de klantenservicebalie in de bibliotheek.

Over Roxane van Iperen
Roxane van Iperen (1976) schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2016 was ze gastcorrespondent Brazilië voor de Correspondent en verscheen haar roman Schuim der aarde, waarvoor ze in 2017 de Hebban Debuutprijs ontving.

Onlangs verscheen haar nieuwste boek 't Hooge Nest, vernoemd naar een Naardense bosvilla die in de oorlog een van de belangrijkste onderduikadressen bleek te zijn. In haar boek beschrijft Van Iperen deze onderduikgeschiedenis, een adembenemend verhaal over twee onverschrokken Joodse verzetszussen, Janny en Lien Brilleslijper, die vanaf 1943 't Hooge Nest als onderduikadres aanbieden.