ALMERE - De leerlingen van alle (40) vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan ieder jaar op het podium van een echt groot theater, naast de professionele musical-sterren Sander van der Poel, Louis van Beek, Melise de Winter

Zaterdag 15 juni is het dan eindelijk zover en mag Damyan in de spotlights staan tijdens de musical ‘Look@Me’ in theater Agnietenhof in Tiel. In deze voorstelling mag hij de rol van Sam spelen. Sam is een bijdehand kereltje en het broertje van Pipa.
Een grote verantwoordelijkheid natuurlijk, dat vindt Damyan zelf ook maar dat maakt het tegelijkertijd ook zo fantastisch leuk.

Damyan zit nu 2 jaar in de TopClub in Amsterdam. De TopClub is er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen. Samen volgen ze wekelijks zang- dans- en toneellessen. Daarbij mogen deze leerlingen auditie doen voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Om toegelaten te worden tot de TopClub moest Damyan wel auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu staat hij dan in de eindvoorstelling voor het publiek van de grote zaal. “De lessen en repetities gaan erg goed. Ik ben erg fan van acteren en de lessen zijn leuk, omdat ik erg leuke docenten heb.” vertelt Damyan.

In de periode voor de eindvoorstelling zijn er veel extra repetitiedagen. Tijdens deze dagen repeteren de hoofdrol leerlingen samen voor de grote eindvoorstelling. Damyan: “Ik heb erg veel zin in de eindvoorstelling en vooral omdat mijn familie komt kijken.”

Bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy krijgen de kinderen en jongeren in hun eigen leeftijdscategorie iedere week les in zingen, dansen en acteren. In de tweede helft van het schooljaar wordt er toegewerkt naar de grote zomervoorstelling in een prominent theater. Hier komen alle leerlingen samen om te beleven hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

De Telekids Musicalschool / RTL Talent Academy start in september weer met lessen voor kinderen van 4 t/m 18 jaar in de basisgroepen. Daarnaast zijn er door het jaar heen diverse auditiedagen om in te kunnen stromen in een Topclub. De volgende auditiedag is 31 augustus in Amersfoort. Kijk voor meer informatie op www.telekidsmusicalschool.nl.