ALMERE - In het Vroege Vogelbos bij de Schaapskooi organiseert Stad & Natuur elk jaar de schapenpraatjes. En dit jaar is het wel een heel bijzonder jaar voor de schapenpraatjes. Niet de gebruikelijke ‘lammetjesboom’ maar de presentatie van drie nieuwe schapenrassen: Drents Heideschaap, Shetland schapen en Flevolanders.

Op zondag 17 maart starten de schapenpraatjes, waarbij de dierverzorger of vrijwilligers vertellen over onze nieuwe schapenrassen. Zij vertellen waaraan de Flevolanders hun naam te danken hebben en hoe de schapen helpen bij het bestrijden van de Reuzenberenklauw in het Vroege Vogelbos. Elke zondag en dinsdag vanaf 17 maart t/m 9 april zijn er schapenpraatjes van 15.45-16.15 uur. Misschien zie je nog wel een lammetje geboren worden want er zijn namelijk 4 Drents Heideschapen drachtig.

Stad & Natuur sluit deze leuke periode af met een heus schapenfeest, samen met IVN Almere, Almeerse Wolunie en het Eksternest worden er activiteiten georganiseerd rond het thema schaap in het Vroege Vogelbos. Kijk voor meer informatie over de activiteiten op www.stadennatuur.nl.