ALMERE - In het Vroege Vogelbos bij de Schaapskooi organiseert Stad & Natuur, ism de Almeerse Wolunie, het Eksternest en IVN Almere een heus schapenfeest om de lente in te luiden op zondag 14 april van 12-16 uur! Er zullen drie nieuwe schapenrassen gepresenteerd worden, een presentatie van het wolproduct 2019 door de Almeerse Wolunie, demonstraties, workshops, poppenkast en een speurtocht. Al met al een volle dag die in het teken staat van schapen en natuurlijk het prachtige Vroege Vogelbos!

Stad & Natuur heeft weer lammetjes. Dit jaar niet zoveel als andere jaren, want deze winter is Stad & Natuur overgestapt op een nieuwe kudde, bestaande uit verschillende schapenrassen. Tijdens het schapenfeest kan iedereen kennismaken met de Drentse Heideschapen, Shetland schapen en Flevolanders. De dierverzorger zal elk uur een schapenpraatje houden waarbij alles verteld wordt over deze nieuwe en bijzondere schapen!

De Almeerse Wolunie presenteert het wolproduct van 2019 tijdens deze open dag. Geïnteresseerden kunnen zich deze dag aanmelden voor de workshopreeks waarbij zij het wolproduct werkelijk zullen gaan maken. Ook benieuwd wat het is? Daarnaast is er een kraam waarop verschillende wolproducten verkocht worden en demonstraties plaatsvinden.

Naast deze activiteiten is er ook een poppenkast aanwezig met Jan en Katrijn die natuurlijk een heel spannend avontuur zullen bleven. Ook zijn er verschillende creatieve workshops en korte excursies door het Vroege Vogelbos onder leiding van IVN Almere of Landschapsbeheer Flevoland.

Vanwege een beperkt aantal parkeerplaatsen vragen wij iedereen zoveel mogelijk met de fiets te komen! Kijk voor meer informatie over de activiteiten op www.stadennatuur.nl.