ALMERE - Op 21 maart slaan basisschool De Klaverweide en Savantis de handen ineen om op een leuke manier het schilderwerk van basisschool De Klaverweide in Almere te onderhouden. Op deze dag fleurt Savantis drie klaslokalen op van De Klaverweide door ze een frisse schilderbeurt te geven. Hiermee dragen we bij aan een fijne leeromgeving voor leerlingen en docenten van De Klaverweide.

Basisschool De Klaverweide

Voor De Klaverweide is dit een mooi initiatief wat ook goed past bij de waarden van de school. De Klaverweide is namelijk een opleidingsschool en wil daar ook in alle facetten aan meewerken. Want hoe leuk is het dat je ook als schilder je geleerde vaardigheden echt in de praktijk mag uitproberen? Daarnaast draagt de school graag uit dat groen en duurzaamheid een thema is wat belangrijk is voor de leerlingen. Dat uit zich niet alleen in natuurlessen maar nu ook in het gebruik van duurzame materialen. En een fris klaslokaal wil toch iedereen?

Vakmensen leren vak in échte werkomgeving

Via Savantis Trainingen & Opleidingen zet de Stichting Savantis zich dagelijks in voor het opleiden en trainen van personeel in de afbouwsector. Doorgaans vinden deze trainingen plaats op eigen trainingslocaties. Vanaf 2023 geeft Savantis ook trainingen op locaties met een maatschappelijk belang. Vakmensen leren hiermee het vak in een échte werkomgeving en Savantis heeft hiermee een kans zich in te zetten voor een maatschappelijk doel.

Dit initiatief heeft verschillende duurzame effecten:

  • De verf wordt niet alleen gebruikt voor de training maar gaat jaren mee. We verkwisten dus géén verf.
  • Het gebruik van duurzame verf draagt bij aan een schoner milieu.
  • Vakmensen kunnen trainen in een echte werkomgeving.
  • We dragen bij aan een frisse en schone leeromgeving in Almere.
  • De training dient een maatschappelijk doel in het onderhoud.
  • Een win-winsituatie voor de school, deelnemers, leerlingen en het milieu.

Tijdens deze training zullen de deelnemers de wanden spuiten met een duurzaam en ecologisch verantwoord verfsysteem van Greenpaints. Meer informatie over duurzame verf is te vinden op greenpaints.nl.

Meer weten over onze trainingen? Bekijk ons trainingsaanbod op savantis.opleidingsportaal.nl of bel ons, we staan je graag te woord: 0182 641 111.

Wil je ook samenwerken met Savantis? Heb of ken je een pand dat toe is aan onderhoud? Neem dan contact op met Savantis Trainingen & Opleidingen via 0182 641 111 of stuur een e-mail naar training@savantis.nl om de mogelijkheden te bespreken. Het pand moet wel een maatschappelijk doel dienen.

Over Savantis Trainingen & Opleidingen

Savantis Trainingen & Opleidingen is het kenniscentrum voor de bouw- en onderhoudsmarkt. We bieden vakgerichte trainingen en opleidingen voor onder andere vastgoedinspectie, assetmanagement, bouwkunde en praktische uitvoeringstrainingen. We kijken naar de beste oplossingen voor jouw bedrijf en vertalen je opleidingsbehoeften naar trainingen op maat. Zo verzorgen we naast ons trainingsaanbod ook trainingen on the job, in-company trainingen en omscholingstrajecten. Savantis Trainingen & Opleidingen helpt je met de juiste focus, kennis en ervaring, zodat jouw bedrijf zich blijft ontwikkelen.