ALMERE - Tot en met zaterdag 12 oktober is in de EXPO van Corrosia de overzichtstentoonstelling From Jesus to Dinosaur van de Vlaamse fotografe/beeldend kunstenaar Sarah Carlier (1981) te zien. Die is dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 17 uur gratis te bezoeken. En vanaf half juni kun je iedere zaterdag om 13 en 15 uur een gratis rondleiding volgen.

Waarom je van een rondleiding altijd wat opsteekt

In alle musea zie je het: groepjes mensen die door een museumdocent worden rondgeleid langs een tentoonstelling. Waarom doen mensen daar aan mee? Heel simpel: omdat je er altijd iets van opsteekt.

Bijvoorbeeld: in de EXPO From Jesus to Dinosaur zijn vier video’s van Sarah Carlier te zien in een afgesloten donkere ruimte. Als bezoeker ben je omringt door de beelden en je kunt nooit, hoe goed je ook je best doet, alle werken in één keer ‘zien’. Dat is niet voor niets. Waarom doet Carlier dat?


Of haar werk HOOVM. Het is bijna per ongeluk ontstaan in de Covid tijd. Tijdens de rondleiding kom je erachter hoe dit werk tot stand kwam en waarom dit werk je laat nadenken over de vraag wat kunst kunst maakt en waarom je nichtje van 8 dit ook kan.

Elke zaterdag twee keer een rondleiding

Daarom heeft Corrosia voor iedereen die meer wil weten over de EXPO From Jesus to Dinosaur een boeiende rondleiding samengesteld en deze start elke zaterdag om 13 en 15 uur. Toegang is gratis en aanmelden kan via de website

www.cultureelcentrumcorrosia.nl

.