ALMERE -Een dans challenge als digitale-flashmob-première Samen voetballen, bier tappen en smartlappen mee lallen lijken in korte tijd al een ver verleden. Nu de horeca is gesloten en voetbalwedstrijden en voorstellingen zijn afgelast maken we ons op voor een onzekere tijd binnen de muren van ons eigen huis. Maar alles nu laten vallen is zonde. Het alleen-zijn doen we het liefst samen, want samen staan we sterk. Daarom organiseren BonteHond en DOX een speciale, digitale flashmob editie van de première van DE ZIJLIJN - de voetbalvoorstelling over emancipatie. Iedereen kan deelnemen aan deze speciale digitale-flasmob-danschallenge-premiere!

Het afgelasten van een première is, net als alle andere annuleringen in het land, een treurig moment. Maanden aan werk wordt voor onbekende tijd op de plank gezet en dat waar naar uit wordt gekeken is opeens niet meer. Daarom is het juist nu belangrijk dat we dingen -vanuit huis- samen doen. In Nederland worden massaal leuke workshops en sportchallenges gedeeld, klappen we allemaal voor de hulpverleners en borrelen we gezamenlijk via Google Hangout of de Houseparty app. Iedereen doet van alles om toch (digitaal) samen te zijn. Daarom organiseren BonteHond en DOX een digitale première in de vorm van een collectieve dans. Voor iedereen om aan deel te nemen en voor iedereen om te zien, want wat is er leuker dan samen dansen?

BonteHond en DOX hebben van de choreografieën uit de voorstelling DE ZIJLIJN een compilatie gemaakt en deze in 6 delen geknipt. Elke dag komt er een instructiefilmpje online waarin één van de dansers uit de voorstelling een deel uitlegt, zodat iedereen thuis de volledige dans op eigen tempo kan leren. Iedereen wordt aangemoedigd om de dans te leren en de voortgang online te delen op zijn eigen Social Media kanaal met de hashtags #DEZIJLIJN #BONTEHOND #DOX . Zo tellen we elke dag af naar 28 maart, wanneer de dans om 17:00 uur via ZOOM live met z'n allen wordt uitgevoerd. Om daarna digitaal te proosten op een eeste, en hopelijk laatste, digitale-flashmob-première.

Kijk voor meer informatie over DE ZIJLIJN en de Challenge op de website van DOX of BonteHond of volg ze op Social Media:Facebook: @BonteHond en @WijZijnDox

Instagram: @JTG_BonteHond en @WijZijnDox