ALMERE - Beslis mee over de programmering van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders tijdens een bijzonder festival

Het natuur- en cultuurfestival Rolling Nature komt dit jaar terug bij Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders op zondag 19 mei. Het festival laat bezoekers op een bijzondere manier kennis maken met, maar ook meebeslissen over, het activiteitenprogramma van het Natuurbelevingcentrum in Almere Buiten. Er zijn 30 verschillende voorbeelden van activiteiten die er de komende jaren georganiseerd kunnen worden. Bezoekers mogen stemmen wat zij leuk vinden of aangeven wat zij de komende tijd graag nog meer zouden willen beleven. Het thema van dit veelzijdige evenement is ‘rollend’ en het festival is gratis toegankelijk.

Mega-knikkerbaan
Er zijn meerdere doe-activiteiten. Met een speciale fiets kun je onder meer een smoothie in elkaar fietsen, knikkers rollen op een megagrote knikkerbaan, een workshop hoelahoepen volgen, een stukje mountainbiken, het vogel-eieren-parcours afleggen of boerengolf spelen.

Natuuractiviteiten
In een natuurgebied hoort ook beleving van de natuur. Er kunnen bijvoorbeeld blije-bijen-ballen gemaakt worden, kennis over de natuur kan worden getest met de kwistkist op wielen, bezoekers kunnen op belevingsexcursie met IVN, leren spinnen aan het spinnenwiel van de Almeerse Wolunie, de zon bekijken door een grote zonnetelescoop van de Sterrenwacht of aan boord stappen van de ecokar van Staatsbosbeheer.

Straattheater
Naast natuur- en actieve belevenissen is er aandacht voor cultuur. Denk aan een 5D voorstelling in een 3 meter hoge plastic berg, deelnemen aan de koekjestrommel- en percussieshow en bezoekers kunnen een persoonlijk gedichtje in ontvangst nemen bij het ‘schrijfmeisjientje’. Even relaxen kan op het extra grote terras of met een potje 3D pacman.

Kinderen
Kinderen kunnen luisteren naar spannende verhalen in het berenhol, kijken naar de theatervoorstelling de Flamencoklok of naar het poppentheater vanuit een bakfiets, zich laten schminken en meedoen aan knutselactiviteiten.

Naast alle activiteiten is er een informatiestand waarin bezoekers zich kunnen laten inlichten over de ontwikkelingen van het gebied de komende jaren en hun wensen voor de programmering kunnen aangeven. Daarnaast zijn er meerdere informatiestands van andere Almeerse natuur- en cultuurorganisaties zoals Urban Greeners, Buitengewoon Almere, Suburbia in de Buurt en de Zijderups.

Pendelen met de ecokar
Het festival is bereikbaar op de fiets, lopend vanaf station Oostvaarders (20 minuten wandelen) of met de auto. Als de parkeerplekken vol zijn loodsen verkeersregelaars de automobilisten naar een alternatieve plek in de Stripheldenbuurt. Een ecokar van Staatsbosbeheer brengt de bezoekers dan naar het festivalterrein.

Festival Rolling Nature is een initiatief van Stad & Natuur, Staatsbosbeheer en de gemeente Almere. Het vindt plaats bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, Oostvaardersbosplaats 1. De toegang is gratis, voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Het festival start om 11:00 en duurt tot 16:00.

In het najaar vindt er een speciale herfsteditie plaats op Stadslandgoed de Kemphaan.

Kijk voor meer informatie op:
https://winkel.stadennatuur.nl/20190519rollingnature.html


Of:
https://www.facebook.com/events/771779156539139/