ALMERE - René Geerlings is sinds 2013 artistiek leider van Theatergezelschap BonteHond, Almere. Per 1 januari 2021 wordt Geerlings artistiek directeur van Maas theater en dans in Rotterdam, waar hij Moniek Merkx opvolgt, die Maas artistiek leidt sinds de oprichting in 2013.

René Geerlings
Sinds 2013 is René Geerlings artistiek leider bij BonteHond in Almere. In die zes jaar groeide het theatergezelschap uit van productiehuis tot internationaal gezelschap met voorstellingen van Almere tot aan India. Met zijn kenmerkende fysieke en anarchistische stijl wakkert Geerlings de verbeelding van kinderen aan en roept hij op tot gezonde ongehoorzaamheid. En dit alles op een manier die ook de volwassenen uitdaagt om weer net zo’n open kijker te worden als kinderen van oorsprong zijn. Zijn eerste peutervoorstelling bij BonteHond, AaiPet, werd beloond met een Zilveren Krekel. Onder Geerlings artistieke leiding ontwikkelde BonteHond zich tot een van de voorlopers in publiekswerking en kunsteducatie met ruimte voor nieuwe makers.

Het bestuur van BonteHond zal in de loop van 2019 een nieuwe artistiek leider benoemen die de succesvolle koers zal voortzetten. Tot 2021 zal Geerlings zich voor de volle 100% inzetten als artistiek leider van BonteHond.

Samenwerking BonteHond en Maas theater en dans
René Geerlings en Moniek Merkx werken al jaren samen. Zo speelde Geerlings als acteur 10 jaar bij theatergroep Max., de voorloper van Maas theater en dans, veelal onder de regie van Merkx. De afgelopen jaren slaan BonteHond en Maas steeds vaker de handen ineen om de nieuwe uitdagingen aan te gaan die het maken van kunst voor kinderen met zich meebrengt. Op het gebied van verkoop in de vorm van een gezamenlijke verkoopdag (samen met collega Theater Artemis) en op het gebied van coproducties zoals de kleutervoorstelling Drie. Voor 2020 staat de eerste grote zaal-productie in regie van Geerlings gepland: Het juffenballet, die BonteHond en Maas theater en dans samen zullen produceren.

Theatergezelschap BonteHond
BonteHond maakt toegankelijke, fysieke en anarchistische theatervoorstellingen voor elke leeftijd vanaf twee jaar. Het gezelschap toert door Nederland en internationaal langs festivals, theaters, scholen en bijzondere locaties met eigenzinnige producties en educatieprogramma’s op maat. BonteHond is er voor iedereen en laat zich niet graag in een hokje plaatsen.

Maas theater en dans
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.