DRONTEN – Lichte ruimtes, meerdere verdiepingen en een groot parkeerterrein. Het pand aan De Dieze 40-42, waar tot voor kort een woonwinkel gevestigd zat, is bij uitstek geschikt voor kringloopwinkel RataPlan. Het kringloopbedrijf opent donderdag 11 november haar 30e vestiging op deze locatie en is daarmee de grootste kringloopketen van Nederland.


Kringloopconcept

Het doel van RataPlan is sinds de opening van de eerste vestiging in 1982 ongewijzigd gebleven. Zij creëren namelijk nog altijd werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt zodat deze mensen weer mee kunnen doen in de maatschappij. Met de opening van RataPlan Dronten worden ruim 20 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd, voor mensen met een arbeidsafstand maar ook voor vrijwilligers en mensen die werkervaring willen opdoen.

Het winkelconcept heeft zich de afgelopen jaren echter sterk door ontwikkelt. De kringloopwinkels van RataPlan zijn ruim, overzichtelijk ingericht en doen aan als een warenhuis, alleen dan met tweedehands spullen. Zo ook de nieuwste vestiging in Dronten. De kringloopwinkel biedt vanaf donderdag 11 november alles wat een echte recyclefan zich kan wensen. Een uitgebreid assortiment tweedehands spullen welke dagelijks varieert, een fietsenafdeling en een koffiecorner, waar tijdens het winkelen een kop koffie en gebakje besteld kan worden.

Spullen doneren

Het kringloopaanbod komt tot stand dankzij donaties van inwoners uit Dronten en omgeving. Oude, nog bruikbare spullen kunnen worden ingeleverd bij RataPlan of er kan een ophaalafspraak worden gemaakt. Dit kan via rataplan.nl of door te bellen naar 088-8282782. RataPlan haalt graag en gratis spullen op.