FLEVOLAND - Voor de eerste keer zal op dinsdag 2 april de provincie Flevoland een elektrische asfaltspreidmachine gebruiken. Dit zal plaatsvinden bij de aanleg van een extra voorsorteervak bij de opritten van de Tussenring / Hogering N702. De elektrische asfaltspreidmachine stoot geen CO2 uit en zal ook minder geluid maken dan de huidige machines.


De werkzaamheden

De provincie wil met het nieuwe voorsorteervak een betere doorstroming creëren voor het verkeer dat de Hogering N702 op gaat. In de periode van de werkzaamheden worden de opritten voor beide richtingen afgezet.

Door het afzetten van de opritten, moet het verkeer via de Vrijheidsdreef en Markerdreef rijden om weer op de Hogering terecht te kunnen komen. Volgens de planning zullen de werkzaamheden waarschijnlijk tot vrijdag 26 april duren.

Duurzaamheid

Voor de provincie is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Daarom wil de provincie bij de uitvoering van projecten zo min mogelijk CO2 uitstoten. Daarnaast wil de provincie bij voorkeur ook zo min mogelijk energie verbruiken.

Naast deze belangrijke onderwerpen van de provinciale duurzaamheid, wil de provincie Flevoland ook steeds meer gaan werken met circulaire materialen. Een goed voorbeeld - en meteen een primeur - hiervoor is de elektrische asfaltspreidmachine.