ALMERE - Tijdens het Groentesoepfestival op zaterdag 5 oktober krijgt ProVeg Nederland oprichter Veerle Vrindts een Growing Green Speldje uitgereikt als dank voor haar inzet voor een duurzamere stad.


Praktiche info
Locatie: Groentesoepfestival, Rio de Janeiroplein, Almere Buiten
Datum: zaterdag 5 oktober
Tijd: 16:00 – 17:00 uur

Veerle Vrindts
Veerle is 32 jaar, richtte in 2011 tijdens haar studie Viva las Vega's op, waarmee ze veganistisch eten mainstream maakte in Nederland. Na het Nederlandse succes bundelde zij haar krachten met vega-organisaties in het buitenlanden vormde de stichting om tot de Nederlandse tak van ProVeg International, een organisatie met activiteiten in meer dan 24 landen. Veerle woont in Almere met haar man en dochtertje. Ze stond eerder in de Food 100, was 3 jaar lang deel van de Duurzame Jonge 100, is dit jaar genomineerd voor de Viva400.

ProVeg
ProVeg zet zich exclusief inzet voor plantaardige voeding en werkt wereldwijd aan de vermindering van de consumptie van dierlijke producten, met als missie om die in 2040 te halveren. In Nederland organiseert het onder andere een belangrijke plantaardige consumentenbeurs, VeggieWorld, en ontwikkelde het een effectieve tool om gedragsverandering teweeg te brengen, de Veggie Challenge.