ALMERE - Energieleverancier Antargaz heeft de eerste gasflessenautomaat geplaatst in Nederland. Het energiebedrijf tekent daarmee voor een primeur, want het gaat om het allereerste exemplaar in Nederland. In Almere kun je vanaf nu een propaangasfles kopen, omruilen of inleveren bij onze gloednieuwe gasflessenautomaat. Later dit jaar zijn er nog een aantal plaatsingen van gasflessenautomaten gepland op verschillende locaties binnen de Benelux.

Gasfles kopen, omruilen of inleveren

In de gasflessenautomaat zitten gasflessen gevuld met propaan. Via een touchscreen kan een klant snel en gemakkelijk selecteren of hij een fles wil kopen, omruilen of inleveren. Bij het kopen is de waarborg voor de fles inbegrepen. Bij het omruilen betaalt de klant enkel voor het gas, omdat er reeds een waarborg betaald werd. Net hetzelfde als bij een flessendealer.

Gasflessen beschikbaar, 24u/24u, 7 dagen op 7, het hele jaar door
Met het nieuwe distributiesysteem van de gasflessenautomaat kan een klant het hele jaar door, op elk uur van de dag, een gasfles kopen. Antargaz heeft via haar zusterbedrijven in Frankrijk, Scandinavië en Oost-Europa al jaren aan ervaring met dergelijke gasflessenautomaten opgebouwd. De service aan en de veiligheid van de klant worden gegarandeerd.

E-mail met digitale aanschafnota vervangt klassieke waarborgkaart
Klanten krijgen een digitaal ticket bij aankoop van een gasfles bij een gasflessenautomaat. Dat digitaal ticket wordt hen opgestuurd via e-mail en geldt als aankoopbewijs én waarborgbewijs. Het vervangt daarmee de waarborgkaart bij een flessendealer. Om de waarborg terug te krijgen na het inleveren van de fles dient de klant enkele gegevens van de aanschafnota terug te sturen via e-mail. Na ontvangst daarvan wordt de waarborg binnen de 30 dagen teruggestort.

Gasflessen blijven eigendom van Antargaz
Het waarborgsysteem betekent dat een klant enkel de inhoud van de fles koopt. De gasfles zelf blijft eigendom van Antargaz. Daarvoor betaalt de klant een waarborg op de fles. Ook de Belgische of Luxemburgse Antargazflessen met de vermelding Shell of Shell Gas (LPG) blijven hun eigendom. Daarom neemt Antargaz ook het noodzakelijke onderhoud en de periodieke controles en keuringen van die flessen voor haar rekening en zo kan men de veiligheid van de klant waarborgen.