ALMERE - Goed nieuws voor mensen met dementie in regio Almere: in het najaar van 2021 opent er een Gastenhuis in Almere-Duin. Het Gastenhuis biedt in steeds meer gemeenten een liefdevol, kleinschalig thuis aan mensen met dementie. Huiselijk, open en midden in de maatschappij. Op 1 december riep Zorgkaart Nederland de organisatie uit tot een van de tien best gewaardeerde verpleeghuizen van 2020.

Gastenhuis Almere-Duin
De leiding van het Gastenhuis Almere-Duin komt in handen van een echtpaar met een gedegen achtergrond in de zorg, dat samen met hun kinderen naast het huis komt wonen. Dit zorgt voor een stevige verbinding met de buurt en voor persoonlijke zorg. Je zou kunnen zeggen dat er een beetje als één grote familie wordt samengeleefd.

In het huis komen 20 appartementen, waarvan er twee geschikt zijn voor (echt)paren. Daarnaast beschikt het over een ruime huiskamer met open keuken, waarin dagelijks vers wordt gekookt, en een sociëteit. Het huis wordt gerealiseerd in de groene wijk Kreekbos-Zuid, vlak bij het bos én het strand. De architectuur sluit goed bij de omgeving aan, net als de tuin. Deze krijgt een natuurlijke uitstraling.

Een uitgesproken visie
Gastenhuis Almere-Duin wordt het 16e Gastenhuis in Nederland. Het concept is erg in trek omdat je in een Gastenhuis, ondanks je dementie en het feit dat je 24-uurs zorg nodig hebt, nog een zo normaal mogelijk leven kunt leiden. Terwijl er wel een vertrouwd en professioneel team is dat je daarbij ondersteunt. Je wordt er niet ‘opgenomen’, maar bent er gewoon bewoner én nieuwe buurvrouw of man voor de andere buurtbewoners. Ook familie en vrienden zijn op elk uur van de dag welkom en mogen zo lang blijven als ze willen. Net als thuis.

Werken in Gastenhuis Almere-Duin?
In de loop van januari start de werving van het team van ca. 25 medewerkers:. verpleegkundigen en verzorgenden IG, gastvrouwen en -heren, woonzorgbegeleiders, facilitair medewerkers en koks. Geïnteresseerden kunnen terecht op www.hetgastenhuis.nl/almere-duin

Wonen in Gastenhuis Almere-Duin?
Wie in Het Gastenhuis wil wonen, dient te beschikken over een Wlz-indicatie 4, 5 of 7. De zorgkosten in Het Gastenhuis worden vergoed via het persoonsgebonden budget. Daarnaast betaalt men woonkosten. Deze woonkosten zijn betaalbaar voor mensen met een gemiddeld (pensioen)inkomen. Het Gastenhuis werkt volgens het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

Meer weten? www.hetgastenhuis.nl