ALMERE - Op zaterdag 23 september organiseren bewoners uit Almere Poort, samen met Stad & Natuur en andere organisaties, de ‘Groene Route’ door Almere Poort. Alle bewoners van Poort, maar natuurlijk ook andere Almeerders, zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze wandeling langs diverse buurtinitiatieven en heel belangrijk: uw mening telt!

Er is bewust gekozen voor 23 september, want op die datum is het Landelijke Burendag. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat u samen viert met uw buren. Het is een dag waarop de buurt gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de wijk. De gedachte achter Burendag sluit perfect aan bij de plannen die verschillende bewoners én Stad & Natuur hebben voor Almere Poort.

Groene Route

De Groene Route is een actieve wandeling door Almere Poort met verschillende 'stops' waar u persoonlijk kunt bekijken hoe bewoners en bedrijven samenwerken om de buurt nóg groener, leuker, gezelliger en aantrekkelijker te maken! De route loopt van 11.00 tot 14.00 uur langs Klokhuis Almere, het Labyrint, de voormalig rozentuin en de VLA-tuin. U bepaalt zelf het begin- of eindpunt van de wandeling en aansluitend kunt u langs het Cupidohof om mee te helpen bij het bouwen van een nieuwe picknicktafel. De Groene Route is online te krijgen via de Facebookpagina van Klokhuis Almere of Ons Cascadepark en via www.stadennatuur.nl.

Praat mee over boomgaard Cascadepark

Op één van de stops, Klokhuis Almere, presenteert Stad & Natuur opnieuw de plannen voor de aanleg van een appelboomgaard aan de oostelijke zijde van het Cascadepark. De aanleg van deze boomgaard staat gepland voor december 2017. U bent van harte welkom om mee te denken, appelgerechten te proeven en mee te praten over deze plannen.

Deelnemers aan de 'Groene Route' zijn:

• Het Klokhuis: meedenken over de plannen voor de appelboomgaard.

• Labyrint (onderdeel van De Schone Poort): proef broccoli-soep met verse kruiden.

• Voormalig Rozentuin: doe mee aan het ontwerpspel voor de herinrichting van de Fruittuin.

• VLA-tuin: proef de jam uit eigen tuin.

• Cupidohof (vanaf 14.00 uur): bouw en schilder mee aan een nieuwe picknicktafel en maak kennis met het hofje.