ALMERE - De wijnwinkelaanhuis rijdt iedere donderdag tussen 18.00 en 21.00 en vrijdag tussen 10.00 en 14.00 in Almere. Bezorging is gratis! Wijnliefhebbers kunnen zelf aangeven of ze de wijn overdag of in de avond willen ontvangen. Naast wijn kan men ook water, frisdrank en bier bestellen. Bij bestellingen voor een feest(je) kan men ook statafels lenen en wijngazen huren. Op deze manier wil Wijnwinkelaanhuis het de inwoners van Almere zo gemakkelijk en prettig mogelijk maken. Bestellen kan via de website maar men mag de bestelling ook mailen of appen.

De Wijnwinkelaanhuis rijdt op andere dagen ook in andere steden als Lelystad, Emmeloord en het Gooi.

Het idee van de Wijnwinkelaanhuis is bedacht door Richard Bruijne, geen onbekende naam in de wijnwereld. Bruijne was eigenaar van één van de eerste wijnwebwinkels in Nederland maar deed deze in 2014 van de hand. Bruijne begon in die tijd met Wijnstart.nl , een website waar vandaag de dag meer dan 20 ‘wijnschrijvers’ hun verhalen delen over wijn. Bruijne zit tevens in diverse wijnproef genootschappen en kan in principe zijn agenda vullen met uitnodigingen voor proeverijen in binnen- en buitenland.Bruijne is tevens één van de twee ‘wijnzoekers’ bij DeWijnzoekers.com . Hiervoor gaat Bruijne ongeveer 4 keer per jaar naar het buitenland op zoek naar mooie betaalbare wijnen die nog niet te koop zijn in Nederland om deze vervolgens direct ook mee te nemen en te importeren.

Het idee van de Wijnwinkelaanhuis ontstond toen Bruijne op zoek was naar een vaste locatie voor een winkel. ‘Hoe meer ik aan mijn plannen werkte hoe meer ik het idee kreeg dat ik beter naar de mensen toe kon gaan’. Mensen komen vaak niet voor 1 fles, ze willen één of meerdere dozen. Bij de oriënterende gesprekken die ik voerde vroegen de mensen steeds of ik het ook zou kunnen bezorgen? Ik begon me steeds meer af te vragen of ik de mensen naar mijn winkel moest laten rijden of dat ik misschien beter zelf direct naar de mensen toe kon gaan. Zo veranderde ik mijn businessplan.’Bruijne heeft zich voorgenomen om, indien het aanslaat, de formule in heel Nederland uit te rollen. ‘Ik richt me daarbij niet zo zeer op steden maar meer op wijken’. Mensen die wat meer buiten de stad zijn gaan wonen, waar een tekort aan specialiteiten zaken is of sterker nog, een tekort aan winkels in het algemeen.

Ik realiseer mij natuurlijk dat er zat internet sites zijn waar je wijn kan bestellen maar ik wil graag een persoonlijke band opbouwen met mijn klanten. Die band is er niet met de supermarkt en al helemaal niet met het internet. Naast wijn kun je ook een krat bier, Pellegrino, Sourcy, Fanta, cola en tonic bestellen. Uiteindelijk zal ik het assortiment uitbreiden naar seizoensgebonden producten. Hoe makkelijk is het als ik straks in de zomer ook bbq kolen bij me heb en strooizout in de winter’.

De website wijnwinkelaanhuis.nl is 24 april online gegaan en alleen mensen uit de eerder genoemde steden kunnen bestellingen plaatsen. Donderdag 2 mei is de eerste dag dat Wijnwinkelaanhuis de bestellingen in Almere gaat afleveren, aan particulieren maar ook aan bedrijven.

Meer info:
Wijnwinkelaanhuis.nl

Richard Bruijne
info@wijnwinkelaanhuis.nl
06-83780565