ALMERE - Sint en Piet doen het dit jaar helemaal anders op het Almeerderstrand. Sinterklaas rijdt niet op een schimmel, maar op zijn eenhoorn Glinstermaan. En de pepernoten hebben alle kleuren van de regenboog. Al die kleuren samen staan voor een mooie, schone en lieve wereld. Maar dan ontdekt Sinterklaas plotseling dat de kleuren op Glinstermaans hoorn verdwenen zijn! Hij vraagt alle kinderen uit Almere om hem te helpen. Hoe? Door mee te doen met de pepernotentocht op zondag 19 of zondag 26 november.

Op het Almeerderstrand heeft Stad & Natuur verschillende leuke opdrachten voor de kinderen in petto. Maak bijvoorbeeld van takjes, tape en een stukje regenboogzeil een zeilboot en kijk of die blijft drijven. Beschilder een schatkistje en vul het met een mooie schelp, bloem of blaadje. En wie lukt het om de voerbak van Glinstermaan te vullen met alleen een lepeltje? Bij iedere opdracht is een gekleurde pepernoot te verdienen. Verzamel alle pepernoten en voer ze aan Glinstermaan. Zo krijgt de eenhoorn haar kleuren weer terug en wordt de wereld weer een beetje mooier, schoner en liever.

Praktisch


Meedoen aan de pepernotentocht is gratis en op inloop tussen 13.00 en 16.00 uur. Stad & Natuur is te vinden op het Almeerderstrand IJmeerdijk 1B, naast StrandLab Almere en Strandrestaurant Poortdok. Kijk voor meer info op www.stadennatuur.nl.