ALMERE - Zondag 20 en 27 november heeft Piet de hulp nodig van de Almeerse kinderen op het Almeerderstrand. Er is namelijk iets erg gebeurd, hij is namelijk pakjes en pepernoten kwijt! Zijn ze gestolen of van de boot gevallen? Piet weet het niet. Maar wat hij wel weet, is dat hij in de problemen zit. Help hem dit mysterie op te lossen met de pepernotenspeurtocht van Stad & Natuur.

Kom je Piet helpen en de pakjes zoeken? Je kunt het mysterie van de verdwenen pakjes en pepernoten oplossen door aanwijzingen te volgen, raadsels te ontcijferen en opdrachtjes te doen. De speurtocht is op het Almeerderstrand.

Praktisch Deelname aan de speurtocht is gratis op basis van open inloop tussen 13.00 en 16.00 uur. Aanmelden is dus niet nodig. Houd er rekening mee dat de speurtocht ongeveer een uur duurt. De activiteiten vinden plaats tussen Poortdok en StrandLAB. Je start bij de Stad & Natuurtent bij Strandrestaurant Poortdok. En je eindigt bij Poortdok. Daar krijgen alle kinderen die hebben meegedaan een gratis pannenkoek. Eventuele drankjes bij Poortdok zijn voor eigen rekening. Ook bij minder mooi weer gaat de speurtocht door, want weer of geen weer, Piet moet de pakjes en pepernoten vinden. Opwarmen kan bij strandrestaurant Poortdok.

Bekijk alle informatie over deze activiteit op www.stadennatuur.nl/almeerderstrand. Stad & Natuur organiseert sinds dit jaar regelmatig activiteiten op het Almeerderstrand. Op 10 december is de laatste activiteit van dit jaar, een Midwinterfeest.