ALMERE - Sinds de winkelopening van Peek & Cloppenburg in Westfield Mall of The Netherlands in het eerste kwartaal van vorig jaar, weten bezoekers de weg naar het modebedrijf massaal te vinden. Gebaseerd op dit succes breidt ontwikkelaar en exploitant van winkelbestemmingen Unibail-Rodamco-Westfield de samenwerking met het concept nu ook uit naar het centrum van Almere. Daar strijkt het internationale modewarenhuis Peek & Cloppenburg midden in het centrum neer op de Citadel 16. De opening is in de herfst gepland.

Bezoekers kunnen in de toekomst genieten van een nieuwe flagshipstore van bijna 5.000 vierkante meter met merken waaronder Adidas, Lacoste, Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren, Joop, Drykorn en G-Star. “Op deze manier voegen we in een keer veel bijzondere retail merken toe en versterken daarmee het aanbod in Almere”, zegt Olaf Hoff, Head of Leasing. Bezoekers van de Peek & Cloppenburg conceptstore hebben straks niet alleen toegang tot het indrukwekkende assortiment, maar kunnen ook advies vragen aan deskundige teams. “De komst van deze nieuwe anchor store verstevigt het hart van Almere Centrum als retailbestemming voor de wijde omgeving, en laat het succes zien van onze strategie om grote internationale merken te binden aan Almere”, aldus Teun Jan Spits, Head of Asset Management.

Eerder dit jaar opende Peek & Cloppenburg een innovatieve internationale flagship conceptstore van 4.500 vierkante meter in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Hiermee werd Peek & Cloppenburg een anchor store in de Mall, wat een succesvol nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van retailgigant Unibail-Rodamco-Westfield markeert. De wortels van Peek & Cloppenburg liggen in Nederland en gaan terug tot 1869. Naast de bovengenoemde locatie in Leidschendam, heeft P&C ook winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. “We zijn heel blij om onze vijfde vestiging in Nederland te openen, in de Citymall Almere. Onze klanten verwachten een spannend assortiment van vele internationale topmerken voor elke gelegenheid in een moderne winkelsfeer", zegt Marc Hoeben Regional Sales Manager Nederland bij Peek & Cloppenburg in Düsseldorf.

Almere Centrum ligt in het centrumgebied van Almere en is eigendom van verhuurder Unibail-Rodamco-Westfield. Almere Centrum kent 138 winkels en staat bij bezoekers onder andere bekend om winkels van Rituals, Coolblue, H&M, Zara en Douglas.

Over Unibail-Rodamco-Westfield
Unibail-Rodamco-Westfield is de grootste internationale ontwikkelaar en exploitant van winkelbestemmingen, Op dit moment bezit de vastgoedonderneming 86 winkelcentra in 12 landen, waar jaarlijks zo’n 1,2 miljard bezoekers shoppen. In Nederland is Unibail-Rodamco-Westfield eigenaar van Westfield Mall of the Netherlands en winkelcentra Stadshart Amstelveen, en Stadshart Zoetermeer. Kijk voor meer informatie op urw.com.


Over Peek & Cloppenburg
De P&C Fashion Group is een modern modebedrijf met hoofdkantoren in Düsseldorf en Wenen. Het merkenaanbod bestaat uit internationale luxe labels, trendy jonge merken en innovatieve Exclusive Brands . Inspirerende in-store pop-up ruimtes presenteren de nieuwste modetrends. Met ongeveer 150 centraal gelegen winkels in 15 landen in Europa, is de P&C Fashion Group populair onder modeliefhebbers. Het omnichannel concept omvat zowel warenhuizen als online winkels met meer dan 20.000 producten van meer dan 300 modemerken – de juiste outfit voor elke gelegenheid.