ALMERE - Dit weekend is het Pasen. Dat zal dit jaar anders dan anders zijn. Om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen, is het advies zoveel mogelijk thuis te blijven. Om van Pasen toch een gezellige tijd te maken, komt niet de paashaas, maar Ally de Aap, de mascotte van Almere City FC, in heel Almere langs om wat lekkers rond te brengen.


Ally de Aap verspreidt op zondag 12 april, eerste Paasdag, door heel Almere 10.000 paaseieren bij mensen in de tuin, voor de deur of op het balkon. Op deze manier kunnen kinderen en volwassenen veilig paaseieren zoeken en op gepaste afstand genieten van een gezellig Pasen.

Naast normale eieren verstopt Ally de Aap ook ‘gouden’ eieren! De gelukkige die zo’n ei vindt, wint mooie prijzen die beschikbaar worden gesteld door Almere City FC, zoals bijvoorbeeld een clubshirt, seizoenskaart of voetbal. Winnaars maken kans op een prijs door een foto van het gevonden ei te maken en @ALLYBLIJFTBINNEN op social media te taggen. De organisatie neemt vervolgens contact op met de winnaars om te vertellen wat er gewonnen is.

Deze actie van #ALLYBLIJFTBINNEN is een samenwerking tussen Almere City FC, Sligro Almere, Almere City Marketing, MultiCopy Almere/Lelystad, TSR AV, AllyLife en Almere Rondvaarten. Deze Almeerse organisaties en bedrijven werken samen om iedereen een hart onder de riem te steken en mensen te steunen in het thuisblijven. Zij benadrukken het belang om de RIVM maatregelen op te volgen om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen.

Meer info: www.hetkaninalmere.nl