ALMERE - 'de pracht van de schepping van God en de zorg voor de aarde' is het thema van de tuin van stichting Kerk op de Floriade. Deze tuin wil laten zien welke waarden nodig zijn om mensen in de steden en op het platteland in Nederland duurzaam te laten samenleven. De Floriade gaat open op 14 april en sluit op 9 oktober 2022. In de tuin zijn verschillende routes: een route langs de kunstwerken over de vruchten van de Geest, een route met vragen over duurzaamheid en een route met vragen over spiritualiteit. Daarnaast kan men het labyrint lopen.

Op 17 april 2022 openen ds René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, wethouder Roelie Bosch van Almere, Pieter ter Veen, Lydia van Maurik, Klaas van der Kamp en vertegenwoordigers van de kerken in Almere de Tiny Church en de tuin. Tijdens de viering gaat René de Reuver in op het visioen van de nieuwe stad uit het bijbelboek Openbaring. Op deze Paaszondag worden de eerste bloemschikking en het nieuwe magazine ‘Bloemen voor Moeder Aarde’ van Tini Brugge gepresenteerd. Zangeres Ysanne Gansekoele verleent haar medewerking aan de viering. Er volgt een symbolische handeling om de tuin te openen.

Groepen bezoekers en individuele bezoekers kunnen www.fruitfulcity.nl tot 9 oktober 2022 bezoeken. In de tuin verwacht stichting Kerk op de Floriade 100 tot 500 bezoekers per dag. Veel groepen zullen een dagdeel de tijd nemen voor een bezoek aan de tuin. Elke groep uit Nederland en uit lokale kerken is welkom in de tuin van Fruitfulcity en speciaal op de data met de speciale programma's. Kijk op de agenda op www.fruitfulcity.nl/agenda/, die steeds verder ingevuld wordt. Wat betreft de entree gelden voor bezoekers het individuele tarief of het groepstarief: https://floriade.com/nl/prijsinformatie/groepen/

De Protestantse Kerk met programma’s van Jong Protestant, het RK-bisdom, Laudato Si, de Groene kerken, st. Genoeg om te leven zijn o.a. partner. Zij organiseren programma’s over duurzaamheid, de groene stad en leefbaarheid op het platteland. Er komen ook 10 meditatiewandelingen o.l.v. van teamleden van Nijkleaster. Kick Bras, Wim Schippers en Marjolein Tiemens houden lezingen.

Op Paaszondag besteedt het TV-programma EO live aandacht aan de opening. De opening is live te zien of terug te kijken via het Youtube-kanaal Fruitfulcity op de Floriade. Eerder kwam Fruitfulcity in het SBS-TV-programma aan bod: https://www.youtube.com/watch?v=12FEq86O9Bc Kijk vanaf minuut 1.20. Op 30 april om 17.10 uur komt Fruitfulcity in het TV-programma Petrus in het land op NPO2.