ALMERE - Speciaal programma met informatie, expositie, orgelmuziek en meer.Goede Rede en het orgel bestaan dit jaar 40 jaar. Reden om een speciaal programma samen te stellen met informatie, expositie, orgelmuziek en een officieel momentje. Met Dick Klomp, Jaap Zwart jr en Han Siertsema. Gratis toegang.


Toelichting op het programma
Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september is het gebouw Goede Rede, de oudste kerk en een icoon in Almere, geopend voor publiek en viert dan zijn 40ste verjaardag! Van 11 tot 17 uur kunnen mensen de kerk bekijken. Zowel het gebouw als het orgel van Goede Rede bestaan 40 jaar. Dat was aanleiding voor het speciale programma OrgelPLUS met diverse concerten. Vandaag wordt dit jubileum officieel gevierd met genodigden, een officieel momentje en een muzikaal programma.

Hoogtepunt is de première van de ‘Goede Rede suite’ in opdracht gecomponeerd door de Almeerder Dick Klomp.Programma vanaf 12.00 uur.
12.00 uur Officiële opening door wethouder Hilde van Garderenca.
12.15 uur Dick Klomp speelt ‘Goede Rede suite’ – première!
13.30 uur kort concert van Jaap Zwart jr – o.a. Dialogue (3me livre) van Louis Marchand
14.30 uur intermezzo van kamerkoor Amuse Vocale15.15 uur kort concert van Han Siertsema.
Verder is er ruim de gelegenheid om de kerk en de expositie te bekijken. Tussen 11 en 13 uur is ook de Goede Rede toren te beklimmen en het carillon te bekijken.