ALMERE - Wie meer wil weten over de fascinerende Almeerse natuur kan eens per maand op vrijdagmiddag mee op pad met de Buiten(w)eter in het Vroege Vogelbos. De Buiten(w)eter weet alles over de dieren, bomen en planten die hier leven en hij vertelt er de mooiste verhalen over.

Het Vroege Vogelbos is een van de oudste bossen van Almere, 50 jaar geleden werden de eerste bomen aangeplant. Er zijn dan ook een heleboel verschillende soorten dieren, planten en bomen te vinden. Van eik tot kleine veldkers en van merel tot grote platrug. Buiten(w)eter Patrick, een medewerker van Stad & Natuur, vertelt er graag alles over.


Wandelende encyclopedie
Eigenlijk is de Buiten(w)eter net een wandelende encyclopedie. Welke beestjes leven er in het water? Welke diertjes kruipen er tussen het gras? Welke planten groeien hier? En kun je die ook eten? De Buiten(w)eter weet het! Daarom is hij ook op basisscholen een graag geziene gast. Hij neemt de leerlingen mee uit school naar buiten en kan exact vertellen wat zich daar allemaal afspeelt.

Data
De eerstvolgende ontdekkingstocht met de Buiten(w)eter is op vrijdag 20 mei. Daarna zijn er nog excursies op 17 juni, 15 juli, 19 augustus, 16, september, 21 oktober, 18 november, 16 december.

Praktisch
Deze ontdekkingstocht is geschikt voor jong en oud. Startpunt is de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos (Muiderweg 8 in Almere Haven). De excursie start om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Deelname kost € 2,20 per persoon. Reserveren kan via www.stadennatuur.nl.