ALMERE - Vanaf 14 november is de Hollandsedreef aangesloten op de Hogering met een nieuwe op- en afrit. Verkeer op de Hogering, vanaf de A6 richting Noorderplassen, kan naar verwachting vanaf 12.00 uur via de afrit Hollandsedreef richting de Muziekwijk en industrieterrein Hollandsekant. Verkeer vanaf de Hollandsedreef kan vanaf die dag via de oprit de Hogering op richting Noorderplassen.

Het viaduct
Omdat het viaduct nog niet klaar is, kan het verkeer nog niet vanaf de Hollandsedreef richting de A6 en ook niet vanaf Hogering Noorderplassen naar de Hollandsedreef. Om sluipververkeer in de Muziekwijk te voorkomen blijft het kruispunt Hollandsedreef-Wormerweg naar industrieterrein Hollandsekant nog dicht voor het verkeer. De omleidingsroute van en naar het industrieterrein blijft via de rotonde Hollandsedreef-Beemsterweg. De route vanaf het industrieterrein naar de A6 blijft voorlopig via de Havendreef en A6 toerit 3 Almere Stedenwijk. Naar verwachting duurt dit nog tot en met 31 januari 2023 als het viaduct wordt opengesteld.

Weekendafsluiting van 25-27 november
Vanwege de werkzaamheden blijft het verkeer op de Hogering tot 25 november gestaffeld rijden. In het weekend van 25-27 november gaat de Hogering nog een keer dicht. Vanaf 27 november gaan in beide richtingen dan twee volledige rijstroken open. Aan de derde rijstrook wordt dan nog gewerkt. Gestaffeld rijden hoeft dan niet meer, maar vanwege de werkzaamheden blijft de maximumsnelheid 50 km/u. Verder wordt er nog gewerkt aan de aanleg van de toe- en afritten bij de Botterweg (Pampusdreef) en Neonweg. Dit duurt nog tot en met 31 januari 2023.

Verbreding van de Hogering
De provincie werkt sinds 2020 aan de verbreding van de Hogering tussen de A6 en de Contrabasweg. Bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef rijdt het verkeer straks door een tunnelbak onder de kruisingen door. Ook komt er een derde rijstrook in beide richtingen. Met deze aanpassingen kan het verkeer de komende jaren weer vlot én veilig doorrijden.

Op de hoogte blijven met de BouwApp
Via de BouwApp blijven bewoners en weggebruikers op de hoogte van de werkzaamheden. In de app plaatst het projectteam wekelijkse updates. Ook kan iedereen via de app makkelijk contact leggen met het projectteam. De app is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store, door ‘Hogering Almere’ in te typen in de zoekbalk.