ALMERE - Sta deze zomer bij Stad & Natuur op de Kemphaan oog in oog met bekende en onbekende uilensoorten! Zowel Nederlandse als exotische en zeldzame uilen zijn te bezoeken in de doe- en beleefexpo ‘Nachtbrakers’. Deze expositie is alleen deze zomervakantie nog te bezoeken. Donderdag 15 en donderdag 22 augustus zijn er nog workshops die passen bij het thema.

Nachtbrakers, uilen van de wereld
Wist je dat er één uil in een holletje onder de grond leeft? En dat er een uilensoort is die eruit ziet als een roofvogel en zich ook zo gedraagt? Je kunt zelfs van dichtbij zien hoe een kerkuil op zijn prooi afvliegt en deze uiteindelijk grijpt. Cool! Zowel in de expositie als buiten is er een speurtocht voor kinderen. Beleef de uilen op de Kemphaan! De kosten zijn €2,00 voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Hiervoor mag je de hele expositie bekijken en mag je de binnen- en buitenspeurtocht doen. (Groot)ouders, verzorgers en begeleiders krijgen gratis toegang. De expo is te bezoeken van ma-vrij van 10-16 uur.

Creatieve uilenworkshops
Donderdag 15 augustus van 12-16 uur zijn er verschillende creatieve uilenworkshops. Kom een uiltje kleien of een uiltje maken van een dennenappel bij Elly van de Kunstbus. Ook kunstenares Daniëlla is van de partij waar je een schilderij kan maken met een uil er op. Mooi voor boven je bed! Ook kun je deze middag uiltjes vouwen. Op donderdag 22 augustus ga je van hout zelf een uiltje maken. Reserveren voor de workshops doe je via www.stadennatuur.nl.

Zondag 25 augustus sluit Stad & Natuur de uilenzomer af met een heus Uilen Zomerfestival met workshops, een fotoshoot met meneer de Uil, een poppenkast, stokbroodje bakken en natuurlijk braakballen pluizen. De expositie, de workshops en het zomerfestival vinden plaats bij Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1 op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.