ALMERE - Na het succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van de Veldacademie zomersessies. Wil jij je laten onderdompelen in een divers programma van zintuigelijke ontdekkingen in de omgeving van het Almeerderstrand, dan ben je meer dan welkom bij dit festival van StrandLAB.

Van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 augustus kan je het strandlandschap ontdekken met proeven, luisteren en beweging. Het programma is samengesteld door Cocky Eek, die de afgelopen jaren voor verschillende kunstacademies bij StrandLAB veldwerkprogramma's heeft gemaakt. De natuurlijke elementen in de omgeving staan bij deze programma's centraal. Nu kan jij ook meedoen met inspirerende buitenworkshops en veldwandelingen.

Wil jij ook eens een keer zwermen zoals vogels doen, dan kan dat bij de workshop Zwerm. Ben jij benieuwd naar ijs dat smaakt naar het Almeerderstrand? Ga dan mee met de smaakroute. Liever creatief met woorden? Sluit aan bij Sandy Bosmans tijdens de spoken word workshop. Zangeres en stemcoach Marzieh Reyhani geeft een stemworkshop over de stem van het landschap en het lichaam. En er zijn verschillende wandel- en fietsroutes waarbij je onder bezielende leiding meer te weten komt over planten, dieren en zintuigen. Kijk voor het volledige programma en om je gratis aan te melden op de site van StrandLAB, www.strandlab-almere.nl. Voor kinderen is er een driedaagse workshop.