ALMERE - De kerstvakantie komt er weer aan! De scholen hebben twee weken vakantie en menig ouder is op zoek naar leuke activiteiten om de vakantie door te komen. Bij Stad & Natuur is er ook in de vakantie genoeg te doen. Je kunt zelf op stap gaan met een speurtocht of een bingokaart, maar je kunt ook mee op excursie met de Buiten(w)eter of in het donker een wandeling maken langs de kunstwerken van Zilver op water!

Zilver op Water

De buitenexpositie Zilver op Water is terug op de Kemphaan. Van vrijdag 30 december tot en met zondag 8 januari zijn in het donker 8 prachtige kunstwerken in het water te zien. Je kunt ze op eigen gelegenheid gaan bekijken, je kunt ook kiezen voor een rondleiding met een gids van 2 t/m 8 januari. En op woensdag 28 december kun je om 15.30 uur je eigen lichtkunstwerkje maken, die dan ook te zien zal zijn tijdens de expositie.

Excursies Buiten(w)eter

Alles wat jij wil weten over de natuur, weet Patrick de Buiten(w)eter. Hij gaat deze vakantie maar liefst twee keer met je op excursie. Deze excursies zijn geschikt voor het hele gezin. Hij neemt je mee op ontdekkingstocht op de Kemphaan op donderdag 5 januari om 14u of bij de Oostvaardersplassen op vrijdag 6 januari om 14u.

Zelf op stap
Ga je liever zelf op stap, zonder dat er iets georganiseerd is? Kijk dan eens op www.stadennatuur.nl/wandelen. Hier vind je wandelroutes op alle Stad & Natuur locaties. En je vindt er speurtochten en bingokaarten, die ook leuk zijn in de kerstvakantie. Denk bijvoorbeeld aan de speurtocht Zoë het Schaapje. Tijdens een speurtocht van 2km neemt Zoë je mee door het Vroege Vogelbos, op zoek naar bosdiertjes. Of ga op speurtocht met Vinny het Varken, vanaf kinderboerderij de Beestenbende. De speurtochten zijn online te koop.

Openingstijden kinderboerderijen
Kinderboerderij de Beestenbende en Kinderboerderij Den Uylpark zijn gesloten op beide Kerstdagen. Zaterdag 31 december gaan ze iets eerder open en sluiten ook iets eerder, zodat de dieren veilig op stal staan voor het vuurwerk losbarst: van 13.30-15.30 uur. Zondag 1 januari blijven de kinderboerderijen gesloten. Tijdens de rest van de vakantie zijn er geen gewijzigde openingstijden.
Kijk voor meer informatie over de activiteiten en speurtochten op www.stadennatuur.nl.