ALMERE - Stad & Natuur zit op de prachtigste locaties in Almere, van Stadslandgoed de Kemphaan tot Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Op al deze locaties ontdek je de Almeerse natuur door middel van speurtochten, wandelingen en workshops. Stad & Natuur heeft voor het gemak alvast de weekkalender voor je gevuld! Wil je meer weten? Kijk dan op www.stadennatuur.nl/zomervakantie.


Speuren in het Vroege Vogelbos

Op maandag begin je heerlijk met een speurtocht door het Vroege Vogelbos. Wist je dat als het heel warm is, een bos gemiddeld zo’n 4 graden verkoeling geeft? In het Vroege Vogelbos kun je de speurtocht ‘schaapje in het bos doen’.

Ontdek de wolf op de Kemphaan

Op dinsdag kom je naar de Kemphaan om alles te ontdekken over de wolf. Waarom is de wolf in Nederland, welke sprookjes ken je van de wolf en knutsel een wolf. Wil je niet alleen binnen zitten maar ook lekker op pad gaan? Doe dan ook de speurtocht over Stadslandgoed de Kemphaan waarbij je kennismaakt met verschillende sprookjes waar de wolf in voorkomt.

Water in Almere

Woensdag staat geheel in het teken van water! Je kunt kiezen tussen toffe workshops op het Almeerderstrand over bijvoorbeeld dijken en inpolderen of ga je naar de WOW-middag, de Wereld Onder Water, bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Daar neemt de onderwaterboswachter je mee in de wondere onderwaterwereld.

Van geit tot kip op de kinderboerderijen

Donderdag is het tijd om even op adem te komen en een leuk bezoek te brengen aan een van de kinderboerderijen van Almere. Kom bijvoorbeeld naar de oudste kinderboerderij van Almere, de Beestenbende, in Almere Buiten. Deze boerderij bestaat inmiddels 30 jaar!

De Buiten(w)eter weet het beter

Op vrijdag kun je onder andere alles leren van de buiten(w)eter! Op vrijdag 12 augustus laat hij je zien wat er allemaal onder water leeft in het Vroege Vogelbos. En wist je dat het Vroege Vogelbos dit jaar 50 jaar bestaat?

Wandelen tot je een ons weegt

Stad & Natuur zit op de prachtigste locaties in Almere, van Stadslandgoed de Kemphaan tot Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Op al deze locaties kun je prachtig wandelen en is een zeer geschikte activiteit op de zaterdag. Wij selecteerden alle wandelingen en speurtochten op onze locaties voor je, die geschikt zijn voor iedereen, van jong tot oud.

Kers op de taart

Op zondag sluit je af met een feestelijk bezoek aan het Klokhuis! Elke week is de ‘roze taart’ van Almere Poort geopend. Bijvoorbeeld met toffe workshops of voor een roetsj van de glijbaan, en dat allemaal helemaal gratis!

Ben je benieuwd naar locaties, tijden, kosten of nog meer activiteiten bij Stad & Natuur? Kijk dan vooral op www.stadennatuur.nl/zomervakantie!