ALMERE - De natuur van de Oostvaardersplassen boven water is inmiddels bij het grote publiek bekend. Maar in het grootste moerasgebied van Europa leeft ook van alles onder de waterspiegel. In augustus en september besteedt Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders daarom aandacht aan deze ‘Wildernis Onder Water’, tijdens de zogenaamde WOW-dagen voor kinderen.

Een ‘Onderwater Boswachter’ neem kinderen mee in de wondere onderwaterwereld. Wat leeft er in en op de Oostvaardersplassen? Hoe ver kun je in het water kijken? Wat zegt de waterkwaliteit over de soorten waterdiertjes en waterplanten? Door middel van proefjes met het water, emmertjes, schepnetjes en onderwaterkijkers leren kinderen hier alles over.

Het programma is niet iedere week hetzelfde. Soms gaat de boswachter samen met de kinderen op jacht naar het moddermonster, de andere keer maken de kinderen een eigen onderwaterkijker. Tussendoor maken ze kennis met de meest bijzondere onderwaterdiertjes, zoals de waterschorpioen, bootsmannetjes, driedoornige stekelbaars of watervlooien!

Doelgroep is 4 - 12 jaar, onder begeleiding van ouders. Iedere woensdagmiddag in augustus en september van 14:00 -16:00. Op 18 en 25 september van 15:00 - 17:00. Kosten: 2 euro per kind, BSO’s zijn ook welkom.

Bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere Buiten worden het hele jaar door verschillende (educatieve) activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Staatsbosbeheer, Almere City Marketing en Stichting Stad & Natuur werken daar samen aan een gevarieerd programma.