ALMERE - Water, landschapskunst, beschermde natuurgebieden, spraakmakende architectuur; Nederland’s jongste stad Almere heeft heel wat te ontdekken. Voor iedereen die hier benieuwd naar is heeft VVV Almere een nieuwe wandelgids uitgebracht en een interactieve audiotour ontwikkeld. In de wandelgids staan vijf afwisselende routes, variërend van 9 kilometer tot 24 kilometer, langs verrassende en onverwachte plekken in en rond de stad. De audiotour helpt architectuurliefhebbers de bijzondere gebouwen en zichtlijnen zo mooi mogelijk te fotograferen.

Discover Almere – interactieve audiotour

De vele bijzondere zichtlijnen en gebouwen van gerenommeerde architecten uit binnen- en buitenland, maken Almere een absolute aanrader voor liefhebbers van architectuur. In de interactieve audiotour Discover Almere neemt de Almeerse lifestylefotograaf Richard Terborg deelnemers mee langs de beste architectuurspots die er in Almere Centrum te vinden zijn. Aan de hand van audiofragmenten en beelden vertelt hij over wat er te zien is en laat hij zien vanuit welke hoek en op welke manier deze hotspots op professionele wijze vast zijn te leggen voor bijvoorbeeld Instagram.

De tour door het centrumgebied, dat is ontworpen door Rem Koolhaas, leidt onder andere langs iconische gebouwen als De Smaragd van Gigon & Guyer Architekten, de nieuwe bibliotheek van Meyer & van Schooten, de Citadel van Christian de Portzamparc en The Wave van René van Zuuk. Met de hashtag #DiscoverAlmere op Instagram kunnen de foto’s worden gedeeld en is te zien hoe anderen de stad hebben vastgelegd. De tour is hier te volgen en te downloaden via de izi.TRAVEL app

Wandelgids
De wandelgids biedt vijf verschillende routes om de diversiteit aan natuur en architectuur te ontdekken en bewonderen. De vijf wandelingen variëren in lengte van 9 kilometer tot 24 kilometer en hebben ieder een eigen thema. Wandelaars kunnen bijvoorbeeld kiezen uit routes die leiden door kleurrijke wijken met opvallende architectuur of juist door stadslandgoederen, langs vaarten en meren of door de vele natuurgebieden die Almere rijk is. Onderweg is ook aandacht voor de waterhuishouding van Flevoland, de inspanningen op het gebied van natuurbehoud en bijzondere landschapskunst. Meerdere wandelingen zijn ook goed te doen voor mensen met kinderen.

Elke route bevat praktische informatie zoals plattegronden, overnachtingtips, suggesties voor de leukste terrassen en veel achtergrondinformatie over wat er langs de route te zien is. Begin- en eindpunt van de wandelingen is steeds het centrum van Almere Buiten, goed bereikbaar met auto of openbaar vervoer. De wandelgids is vanaf vandaag te koop bij VVV Almere aan De Diagonaal 199 in Almere Centrum en in het VVV-infopunt aan de Baltimorestraat 112 in Almere Buiten voor € 4,95 per stuk.