ALMERE - Almere is een echte fietsstad met 440 km aan vrije fietspaden. Daarom heeft Stad & Natuur een route uitgezet van 40 km door de prachtige Almeerse natuur. Onderweg stop je bij twee horecagelegenheden, want er wordt natuurlijk ook gedacht aan de innerlijke mensch. Stad & Natuur biedt dit alles aan onder de naam Bikken & Biken!


Je fietst op eigen gelegenheid en er is geen specifieke starttijd. Je start de Bikken & Biken route van 40 km in het Vroege Vogelbos of bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Je ontvangt vooraf de route digitaal en kan via Google Maps of de app RouteYou gedaan worden. De route leidt je langs de mooiste plekjes van Almere. Zo kom je door verschillende bossen: het Vroege Vogelbos, de boswachterij Almeerderhout, het Kotterbos en het Oostvaardersbos. Ook kom je door de parken van Almere, zoals het Beatrixpark, het Vliegerpark en het Stadslandgoed de Kemphaan. Verder is het alom aanwezige water van Almere kenmerkend voor deze fietstocht: de Oostvaardersplassen, het Markermeer, de Hoge Vaart, Lage Vaart, de Lepelaarplassen, de Noorderplassen en het Weerwater.


De deelnemende horecagelegenheden zijn het Eksternest in het Vroege Vogelbos en Paviljoen de Oostvaarders bij het Natuurbelevingcentrum. Zij bieden halverwege de route een heerlijke lunch en aan het eind koffie/thee met een lekkere zoetigheid! Kortom een erg afwisselende route met halverwege en aan het eind een culinaire stop. Bikken en biken boek je nu via www.stadennatuur.nl tot de donderdag voor het bewuste weekend. Bikken & Biken wordt nog tot eind augustus aangeboden.