ALMERE - Het Klokhuis in Almere Poort leent zich uitstekend voor workshops voor kinderen met thema’s als techniek, wetenschap en duurzaamheid. Vanwege corona kunnen deze workshops momenteel niet fysiek plaatsvinden en biedt Stad & Natuur ze online aan, daarmee zijn ze voor een groter publiek te volgen en ook nog eens gratis! Zondag 31 januari gaat de Almeerse kunstenaar Mannie Krak aan de slag met het maken van dieren van restmaterialen en op zondag 7 februari leer je met professor Jojo van Mad Science alles over warm en koud.

Mannie Krak gaat komende zondag met de kinderen dieren maken met restmaterialen, zoals wc-rolletjes, doosjes, flessen, dopjes en papier. Verder heb je schaar en plakband nodig en kun je vanuit huis gratis meedoen! De livestream begint om 14u en is te vinden op de facebookpagina’s van Stad & Natuur en het Klokhuis.

Warme Truiendag komt er weer aan! Dit jaar kun je op zondag 7 februari meedoen met een gratis online workshop van Mad Science. Met professor Jojo onderzoeken we warm en koud! De experimenten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Om mee te kunnen doen heb je de volgende materialen nodig: 3 bakjes voor warm, lauw en koud water, ijsblokjes of vriezer om te zorgen dat je koude water echt koud is. Voor het tweede experiment heb je een vogelveer nodig, en beetje (sla/zonnebloem)olie, een lepeltje en een bakje of bekertje en wat water. Simpele ingredienten voor coole en warme experimenten!

Hoe werkt het? De workshops worden op zondagmiddag vanaf 14u uitgezonden op de facebookkanalen (Stadennatuur en Klokhuisalmere). Je hoeft je niet aan te melden. Lukt het je niet om 14u klaar te zitten, dan kun je ook op een later moment kijken, bovenaan de pagina’s zijn deze workshops (en ook eerdere workshops) terug te vinden onder video’s.

Stad & Natuur zal de eerstkomende tijd nog meer workshops online aanbieden, onder andere een sterrenkijksessie met de Almeerse Sterrenwacht in maart. Uiteraard hopen we snel weer live workshops te kunnen geven op de locaties!