ALMERE - Beleef de eerste online editie van de Wereld Trekvogeldag met bijzondere gasten, live vanuit Oostvaardersplassen Almere.


Vogelen is hip en happening! Jochem Myjer, Eddy Zoë, Ruben Hein en Humberto Tan hebben de nieuwste trend omarmd. Voor iedereen die ook geïnteresseerd is in (trek)vogels en vogels spotten is op 8 mei een inspirerend en informatief online programma te volgen van 11:00 tot 12:30 uur.

Oppervogelaar, jeepsafari en meer
Zaterdag 8 mei staat in het teken van Wereld Trekvogeldag, de dag waarop trekvogels wereldwijd in het zonnetje worden gezet. Live vanuit de Oostvaardersplassen - Nationaal Park Nieuw Land - worden onder leiding van presentatrice Camilla Dreef diverse gasten geïnterviewd, zoals oppervogelaar Nico de Haan en boswachter Hans-Erik Kuypers. Deelnemers kunnen daarna 'mee' met de online jeepsafari door de Oostvaardersplassen. Na afloop kunnen geïnteresseerden meerdere workshops volgen.

Het programma is opgedeeld in twee onderdelen: de livestream en de workshops. Gasten worden tijdens de live uitzending geïnterviewd door Camilla Dreef. Ze is bekend van TV-programma BinnensteBuiten en zelf fervent vogelaar én ecoloog. Nico de Haan is één van de gasten en wie kent hem niet? Vogelkenner, -beschermer en schrijver van vele vogelboeken. Waaronder de onlangs uitgebrachte titel 'De gewiekste vogelgids'. Tijdens de workshops, die na de livestream te volgen zijn, leren deelnemers met 'Vogelen voor Dummies' de beste tips & tricks van het vogelen, en kunnen vogels leren tekenen van bekende illustrator Felix Guérain.

Nationaal Park Nieuw Land
In het voor- en najaar vliegen miljoenen vogels over Nederland naar een warme winterbestemming of broedplek. Nationaal Park Nieuw Land is een belangrijke halte op die zogenaamde Oost Atlantische vogeltrekroute. De ligging van de Oostvaardersplassen én het natte karakter van dit bijzondere wetland maakt het gebied zo uniek en aantrekkelijk voor de trekvogel. De Oostvaardersplassen is in een halve eeuw uitgegroeid tot een gebied met hoge internationale betekenis.

Meer ontdekken over het bijzondere natuurfenomeen de vogeltrek of over vogelen als hobby? Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de online Wereld Trekvogeldag, via: www.oostvaardersplassenalmere.nl

De Early Bird tickets zijn te koop voor €5,00.