ALMERE - Op 11 september 2017 zijn 26 studenten van Aeres Hogeschool Dronten gestart met de Minor Supply Chain Management.

Het komende half jaar analyseren zij hoe in Flevoland de producten van boer naar bord komen en dragen zij verbeterpunten aan. Dit doen zij op basis van vragen van Flevolandse ondernemers die oplossingen zoeken om hun producten beter in de regio af te zetten. De minor is mogelijk gemaakt door het Interreg Europe project FoodChains 4 EU.

Stimuleren van innovaties

Om een goed beeld te krijgen van de markt en de uitdagingen voor ondernemers bezoeken de Nederlandse en internationale studenten regionale voedselondernemers en gaan met hen in gesprek. De studenten werken daarbij samen met het recent opgerichte Flevo Food Netwerk. Op basis van hun marktonderzoek en gesprekken doen de studenten aanbevelingen om innovaties in de regionale voedselketen te stimuleren.

FoodChains 4 EU

De Minor Supply Chain Management is door Aeres Hogeschool Dronten en de provincie Flevoland ontwikkeld en mede gefinancierd uit het Interreg Europe project FoodChains 4 EU. De minor is aangeboden aan vierdejaars studenten die de studie International Food Business of Bedrijfskunde & agrifoodbusiness volgen. Een deel van hen doet deze minor en verdiepen hun kennis op het gebied van logistiek- en distributiemanagement.