ALMERE is een bloeiende en groeiende gemeente voor ondernemers.

Almere is de MKB-vriendelijkste stad van Nederland.
Dat blijkt uit een grootschalig tweejaarlijks onderzoek van MKB-Nederland, uitgevoerd door bureau LexNova, waarin 20.000 ondernemers uit alle Nederlandse gemeenten zich hebben uitgesproken over het lokale ondernemersklimaat Een uitvoerig artikel over het nationaal onderzoek van MKB-Nederland vind u bij de rubriek Business en inmiddels heeft de voorzitter Jacco Vonhoff van MKB Nederland de gemeente bezocht om de prijs uit te reiken. Uiteraard komen wij daar nog op terug

Almere biedt u ruimte, een centrale plek in Nederland met een goede infrastructuur, de mogelijkheid om door te groeien en een toenemend potentieel aan (hoog)opgeleide werknemers.

Het Ondernemersloket
Het Ondernemersloket is de centrale toegang voor ondernemers die contact zoeken met de gemeente. Hier stelt u uw vragen over bijvoorbeeld vestiging of uitbreiding, vergunningen of bestemmingsplaninformatie. Wanneer u zich als (startende) ondernemer, maatschappelijke voorziening of instelling in Almere wil (her)vestigen óf binnen Almere wilt verhuizen helpen wij u graag om samen te zoeken naar een passend aanbod.

Meer informatie? www.ikonderneeminalmere.nl

Bedrijvenverenigingen Almere
Ondernemers bundelen hun krachten vaak door zich te verenigen. Een goede gelegenheid om ondernemers in de buurt te leren kennen en uw netwerk te vergroten. Hieronder vindt u de bedrijvenverenigingen in Almere.

- Ondernemersvereniging Stadshart Almere
- Ondernemersvereniging Gooise Kant
- Vereniging Bedrijfskring Almere
- Ondernemers Coöperatie Doemere U.A
- Belangenvereniging Onderners Almere Haven
- Winkeliersvereniging Buiten-Mere

Floriade Business Club
De Floriade Business club is het netwerk voor ambitieuze ondernemers die hun business willen laten groeien én de wereld een beetje beter willen maken.

Kijk voor meer info op www.floriadebusinessclub.nl

Rotary Club in Almere
De Rotary Club Almere is een begrip in de stad en staat al bijna 40 jaar midden in de samenleving.

Kijk voor meer info op www.rotary.nl/almere

WTC Almere
Net als in de hoofdstad Amsterdam is er ook in Almere een mooi WTC-building

Iedereen kan in het WTC kantoorruimte huren: van groeiende bedrijven tot gevestigde organisaties en van zzp’ers tot start-ups. Hier is iedereen welkom om zaken te doen. De WTC organisatie biedt ruimte aan alle ondernemers en is dan ook trots op de diversiteit aan bedrijvigheid die zij huisvest. De WTC faciliteiten zijn er op gericht om goede service te verlenen aan de ondernemers die hier een ruimte huren en hun bedrijf vestigen. Al onze bezoekers geven we een warm welkom; of je nou langskomt om een kantoorruimte te huren, je evenement bij ons onderbrengt of alleen voor een snelle bespreking in onze Espressobar gaat zitten. Je bent in het World Trade Center Almere altijd op je plek.

Kijk voor meer info op www.wtcalmere.nl

Lifestyle Business Club
Lifestyle Business Club voor vrouwelijke entrepeneurs neemt een speciale plaats in Netwerken is voor alle ondernemers heel belangrijk., zowel voor vrouwen als mannen. Zonder netwerk ben je nergens. Maar waar vind je als enthousiaste en dynamische zakenvrouw een netwerk die aansluit bij jouw wensen en behoeftes? Daarom is er o.a. de Lifestyle Business Club ; een nationaal- en internationaal online netwerk van ondernemers in de Fashion, Lifestyle en Beauty branche. LBC heeft inmiddels een bereik van 9,000+ zakenvrouwen om samen win-win situaties te creëren o.a. via de leukste Coffee Meet Ups, Breakfasts & Lunches en Network Events.

Kijk voor meer info op www.lifestylebusinessclub.nl

Binnenkort zullen we in een uitvoerige special aandacht besteden in al onze dagbladen over zakelijke netwerken voor vrouwen.

Almere Zaken
Almere Zaken is al jarenlang het businessmagazine voor ondernemend Almere. Almere zaken bericht uitvoerig over nieuwsfeiten, wetenswaardigheden, nieuws uit de regio, branche informatie en nieuwe ondernemers etc. Het magazine verschijnt 6 x per jaar in een oplage van 10000 exemplaren.

Kijk voor meer info op www.almerezaken.nl