ALMERE - Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. En Goede Rede Concerten in Almere doet mee! Het thema van de Maand is 'Eureka!', aanleiding voor Goede Rede Concerten om het verhaal over Orgel en Carillon te vertellen. Het programma voor de Maand bestaat uit concerten, lezingen en excursies en een DOE-middag voor kinderen op verschillende locaties in Almere en zelfs daarbuiten!

We richten ons naast de geschiedenis van de oude orgels en carillons ook op de nieuwe orgels en carillons in Almere, een stad van nog geen 50 jaar oud. En we laten vooral veel muziek horen!

Enkele highlights uit het progamma Op woensdag 4 oktober om 15u. geeft Jaap Zwart Jr. een lezing over de historie van orgel en carillon in de Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad. Hij doet dit samen met de Almeerse stadsbeiaardiers Gerda Peters en Bauke Reitsma. Een klein stukje van de geschiedenis over Orgel en Carillon vindt plaats in Almere, een stad van nog geen 50 jaar oud. Maar wel met minstens 3 orgels en een aantal bespeelbare carillons.

Wie zelf eens een orgel en een carillon wil bouwen komt in de herfstvakantie op woensdagmiddag 25 oktober om 15u naar Goede Rede. Met kinderen (en grote mensen) gaan beiaardiers Gerda Peters en Bauke Reitsma dan aan de slag. Als het mini orgel en mini carillon in elkaar zit, gaan we ze ook bespelen!

De maand eindigt op woensdagmiddag 1 november met een excursie naar orgelbouwer Reil in Heerde. Deze gerenommeerde bouwer van orgels heeft oa het orgel van de Artist in Residence Castello Consort gebouwd. Ook voeren zij restauraties en onderhoud uit aan bestaande orgels.

Voor het gehele programma van de maand van de geschiedenis en het reserveren van tickets zie https://www.goederedeconcerten.nl/maand-van-de-geschiedenis-2023/