ALMERE - Sta deze zomer oog in oog met bijzondere Nederlandse en exotische uilen bij Stad & Natuur op de Kemphaan. De doe- en beleefexpo ‘Nachtbrakers, uilen van de wereld’, neemt je mee langs bekende Nederlandse uilensoorten, maar ook langs onbekende, exotische en zeldzame uilen. Wist je dat er één uil in een holletje onder de grond leeft? En dat er een uilensoort is die eruit ziet als een roofvogel en zich ook zo gedraagt? Je kunt zelfs van dichtbij zien hoe een kerkuil op zijn prooi afvliegt en deze uiteindelijk grijpt. Cool! Ook buiten op het stadslandgoed zijn uilen te vinden. Beleef de uilen op de Kemphaan!


Kinderen van 0 t/m 4 jaar hebben gratis toegang tot de expositie. Voor kinderen van 4 t/m 14 jaar wordt toegang gevraagd van €2,00. Hiervoor mag je de hele expositie bekijken en mag je de binnen- en buitenspeurtocht doen. (Groot)ouders, verzorgers en begeleiders krijgen gratis toegang. De expo is toegankelijk op maandag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur.


Workshops op donderdag
Elke donderdag in de zomervakantie van 12-16 uur zijn er workshops bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan, uilen staan hier natuurlijk centraal. Leer uiltjesvouwen, maak een heerlijk cakeje met uilen versiering en nog veel meer!

Uilen zomerfestival We sluiten de zomervakantie af met een heus uilenzomerfestival! Er is van alles te doen, zoals uilen knutselen, meneer de Uil komt langs en natuurlijk kan ook nu de tentoonstelling voor de aller laatste keer bezocht worden. Schrijf 25 augustus vast in je agenda want de zomervakantie sluit je af met het Zomerfestival van Stad & Natuur!

Wil je meer weten over de uilenzomer, de workshops op donderdagen en het uilen zomerfestival, kijk dan op www.stadennatuur.nl/agenda