ALMERE - Donderdag 24 november jl. ondertekenden het bestuur van stichting Nobelhof en de directie van DOEG Zorg een intentieverklaring, om de zorg te gaan leveren voor de toekomstige bewoners van Nobelhof in Almere-Oosterwold. Stichting Nobelhof realiseert aan de Neolithicumweg 36-44 een hoeve met 26 studio’s, 4 gemeenschappelijke ruimten, een tuin en dagbesteding. De verwachting is dat de hoeve in juni 2023 al in gebruik genomen gaat worden. 26 Jongvolwassenen met een verstandelijke beperking gaan hier samen wonen en samen leven in 4 groepen. Er is nog plek voor gegadigden.


Joop Huisman directeur van DOEG Zorg: “beide partijen vinden elkaar op visie: hoe zorg je ervoor dat het leven op de hoeve zo gewoon mogelijk wordt gemaakt?” Caroline Domela Nieuwenhuis, één van de initiatiefnemers van het ouderinitiatief: “En hoe gaan we ervoor zorgen dat zorg en welzijn van de bewoners zo natuurlijk mogelijk in elkaar overlopen? Daar heb ik bij DOEG Zorg alle vertrouwen in.”
Ondanks de bescheiden schaalgrootte van beide organisaties, streven partijen een hoge kwaliteit en continuïteit na.

Stichting Nobelhof is een nieuw ouderinitiatief dat in Almere gestart is en het wonen voor de doelgroep jongvolwassenen met een verstandelijke beperking mogelijk maakt.
DOEG Zorg heeft veel ervaring met zorg- en dienstverlening binnen ouderinitiatieven en richt zich voornamelijk op kleinschalige woonvormen. Zij zijn al jaren actief in Bunschoten-Spakenburg en willen hun vleugels nu ook uitslaan naar Almere.

Beide partijen hebben de intentie om een langdurige verbintenis met elkaar aan te gaan.