ALMERE - Wat is er leuker dan een mooie wandeling door de Almeerse natuur onder leiding van een ervaren natuurgids terwijl je onderweg meermaals verrast wordt door mooie klassieke muziek? Kom het beleven tijdens de muziekwandelingen van Goede Rede Concerten!

Midzomeravond muziekwandeling – zaterdag 25 juni
De langste dag en de kortste nacht, het is een mooie reden voor een muziekwandeling door drie Almeerse natuurgebieden. De wandeling van circa 7.5 kilometer start (en eindigt) bij Camping Waterhout en voert door het Wilgenbos, het Vaartsluisbos en de Lepelaarsplassen. We komen langs spontaan ontstaan natuurbos met schietwilgen, maar ook populierenbos en natte graslanden. Bewoners als de ijsvogel, de bever, vlierstruiken en diverse rupsen en vlinders zijn onderdeel van deze midzomer muziekwandeling die naast natuur ook vol muziek zal zitten.

Muziekwandeling door het Kotterbos – zaterdag 2 juli
Dubbel genieten tijdens deze muziekwandeling door het Kotterbos. Onder leiding van de IVN-gids wandelen we ongeveer 5 kilometer door het bos met onderweg verschillende miniconcerten. Het Kotterbos bestaat uit populieren, maar bevat ook een nat gebied met ruige rietvelden en wilgenbosjes. Het is het leefgebied van reeën, vossen, hazen en soms bevers. Ook de wielewaal met zijn rode snavel woont hier graag en zorgt misschien voor een extra muzikale live-verrassing!

De muziekwandelingen
Samen met het IVN, Stad & Natuur en Staatsbosbeheer organiseert Goede Rede Concerten de muziekwandelingen. Dit jaar wordt daarnaast ook samengewerkt met Camping Waterhout, Stichting Het-Flevolandschap en Wandelen in Flevoland. Onderweg vertelt de IVN-gids over de natuur en de omgeving, de verschillende planten en dieren en over de historie. Op verschillende plekken langs de route zijn miniconcerten van ongeveer 10 minuten, wie er spelen? Dat is nog een verrassing! Wandel mee en geniet van de natuur en de muziek van Almere.

Alle informatie en kaarten zijn beschikbaar via www.goederedeconcerten.nl