ALMERE - In de wijk Oosterwold te Almere opent Medi-Mere Hout vlak na de zomer van 2024 haar praktijk voor inwoners van Almere Hout, Vogelhorst, Nobelhorst en Oosterwold. Het wordt de eerste huisartsenpraktijk in de nieuwbouwwijk in Almere. Uniek aan deze praktijk is dat deze vestigt op ‘De Volder Staete’, Burchard de Volderstraat 67. Hier worden voor Amado Zorg ook 52 appartementen gerealiseerd voor mensen met geheugenproblemen.

Huisartsenpraktijk Medi-Mere

Medi-Mere is een gevestigde naam in Almere, met 4 reeds gevestigde huisartsenpraktijken. Directeur Han van de Steeg is blij met de mogelijkheid om ook inwoners van deze nieuwbouwwijken in Almere te voorzien van huisartsenzorg. De praktijk zal vlak na de zomervakantie van 2024 openen, via de website kunnen patiënten zich inschrijven. De praktijk zal naast de reguliere zorg veel gebruik gaan maken van online zorg en digitale zorgprocessen.

De Volder Staete
De Volder Staete is een zorglandgoed waar Amado Zorg 52 appartementen realiseert voor mensen met geheugenproblemen. De eerste bewoners zullen in de zomer verhuizen naar De Volder Staete. Het landgoed is circa 2.5 hectare groot, bewoners kunnen zich vrij bewegen over het landgoed. Door de ruime opzet is er gekozen voor meerdere wandelpaden, komt er een dierenweide, moestuin en een gedeelte stadslandbouw met o.a. (fruit)bomen, struiken en planten. Er zijn nog appartementen beschikbaar.

Unieke samenwerking
Uniek aan deze samenwerking is de co-creatie tussen beide partijen. Huisartsenpraktijk Medi-Mere wordt dé huisarts voor mensen in de wijk Hout, Oosterwold, Vogelhorst en Nobelhorst en tevens de behandelend huisarts voor de bewoners van Amado Zorg.

Meer ruimte voor maatschappelijke initiatieven
Amado Zorg biedt meer ruimte aan maatschappelijke voorzieningen op haar eigen locatie. Belangrijk hierbij is uiteraard dat de activiteiten passen binnen de huidige regelgeving, het bestemmingsplan en de dienstverlening van de organisatie. Op deze manier hoopt Amado Zorg een steentje te kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van de bewoners in deze mooie en unieke wijk.

Voor vragen of meer informatie kunt u de website van huisartsenpraktijk Medi-Mere raadplegen www.medi-mere.com , meer informatie over de woonvoorziening van Amado Zorg vindt u op www.AmadoZorg.nl