LELYSTAD - Het bekende autobedrijf Van der Feer, gevestigd door heel Flevoland, is overgegaan in de handen van de nieuwe generatie. De broers Stan en Sem van der Feer hebben het familiebedrijf overgenomen van de oprichters, hun vader Luc en oom Mark. De nieuwe eigenaars lopen over van energie en ideeën om de bijna veertig jaar bestaande onderneming naar een succesvolle toekomst te leiden.

Stan en Sem zijn geen onbekenden op de werkvloer, beiden werken sinds 2015 in het bedrijf. “Maar we draaien eigenlijk al mee sinds we klein waren”, aldus de broers. “We zijn opgegroeid in de showroom, de werkplaats en de onderdelenshops en hoorden als kleine jongens al de verhalen van onze vader en onze oom. Veel van ons personeel werkt al lange tijd bij ons, het voelt alsof we met elkaar een grote familie vormen.”

De broers hebben er veel zin in. Stan van der Feer geeft leiding aan de onderdelendivisie in Lelystad, Dronten en Almere en heeft plannen om die divisie verder uit te breiden. “We willen de aankomende jaren vooral groeien verder het land in, zodat we particulieren en garagehouders in die regio beter en sneller kunnen bedienen. Onze grote kracht is dat we zowel nieuwe als gebruikte onderdelen verkopen en dat onze klanten in Lelystad, Dronten en Almere hun bestelling dankzij onze bezorgservice vaak al binnen een uur geleverd krijgen.”

Sem van der Feer richt zich op de in- en verkoop van occasions, zowel personenauto’s als nieuwe en jonggebruikte bedrijfswagens. “Onze showroom is altijd gevuld met zo’n honderd personenauto’s en ook nog honderd bedrijfswagens. Momenteel word er druk gewerkt aan een nieuwe website voor de bedrijfswagens, waardoor we onze klanten nog beter willen ontzorgen bij de aanschaf van bedrijfswagen. Via de site kan de klant de wagen bekijken, het inspectierapport lezen, de wagen bestellen én gratis thuis laten bezorgen. Uniek is dat de hele aanschaf volledig online gebeurt. Wij willen laten zien dat de bedrijfswagen van de klant ónze zorg is, zodat de klant zich volledig op het bedrijf kan richten.”

Gerust hart


Oprichters Luc en Mark van der Feer laten de onderneming met een gerust hart achter in de handen van de nieuwe generatie. Luc van der Feer: “Super om te zien hoe we het bedrijf de laatste jaren met z’n allen hebben mogen draaien en hoe de nieuwe generatie zoveel kennis heeft opgebouwd. Nu dragen we ons ‘kindje’ naar alle tevredenheid en met alle vertrouwen over.” Mark van der Feer vult aan: “Ik kijk ook vol vertrouwen naar de toekomst. Stan heeft de afgelopen jaren de onderdelenafdelingen gereorganiseerd en hij heeft in Dronten een geweldige winkel gerealiseerd. Sem heeft zich gericht op de bedrijfswagens, waardoor Van der Feer in de toekomst zowel de particuliere als de zakelijke klant nog beter kan bedienen. Beiden hebben laten zien dat ze door hun focus en scherpe blik precies weten wat er in de markt gebeurt en wat de markt nodig heeft. Wij hebben er alle vertrouwen in!”

Jarenlange ervaring

Autobedrijf Van der Feer kan als onderneming bogen op bijna veertig jaar ervaring. Het bedrijf werd in 1986 opgericht en richtte zich destijds op de demontage van auto’s. Later werd ook begonnen met de verkoop van occasions in de showroom in Lelystad. Klanten kunnen in de naastgelegen werkplaats terecht voor onderhoud en reparaties. In Lelystad, Almere en Dronten zijn onderdelenshops gevestigd, waar garagebedrijven en particulieren alle benodigde auto-onderdelen kunnen kopen. Bij alle activiteiten heeft Van der Feer duurzaamheid en milieuvriendelijkheid al sinds de start hoog in het vaandel staan.

Meer informatie over autobedrijf Van der Feer is te vinden op de websites www.vanderfeer-occasions.nl (voor de occasions, bedrijfswagens en werkplaats) en www.feer.nl (voor onderdelen).