ALMERE - Om de bruisende cultuur uit de stad te vieren, heeft Kunstlinie het initiatief genomen tot het Alles Almere Festival. Daarin staan artiesten uit Almere centraal, zowel professioneel als amateurs. Het festival vindt plaats van donderdag 9 t/m zondag 12 december.

Bekende Almeerse artiesten, zoals comédienne Tineke Schouten, inspirerend comedian Mo Hersi, zanger Charly Luske, jeugdtheatergezelschap BonteHond en cabaretier Arie Koomen, geven acte de présence op het Alles Almere Festival. Ook De Almeerse Christmas Proms van TOP Theaterproducties en De Grote Almeerse Kerst Sing-a-Long van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest en Theaterschool Almere zijn te zien tijdens het festival. Net als Goede Rede met een klassiek concert van het Trio Patey, Tilanus & Willers.

Kostuums in de spotlight
De bonte mix van professionele artiesten en lokale talenten van het Alles Almere Festival laat in een achttal voorstellingen zien hoeveel talent er in de stad woont en rondloopt, maar er is meer! In de hal van Kunstlinie komt een pop-up-tentoonstelling over kostuums van Almeerse makers. Daarin zoeken we de samenwerking met Almeerse theatergezelschappen Vis à Vis en Suburbia. Nog onder voorbehoud van de actuele coronamaatregelen-situatie is de laatste smaakmaker van het festival: een Backstage Tour door het achterhuis van Kunstlinie, waar alle geheimen rondom (het faciliteren) van voorstellingen aan het licht komen.

Festivalprogramma
Het Alles Almere Festival vindt plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 december. Het complete festivalprogramma kun je vinden op de website: kunstlinie.nl/podium/alles-almere-festival.