ALMERE - Van 6 mei tot eind mei verschijnt in het Weerwater in Almere een bijzonder interactief kunstwerk dat de positieve energie van Flevolanders symboliseert; Nieuw Flevo Peil. Een waterbron die wordt aangestuurd door de hartslagen van Flevolanders. Dit immersieve kunstwerk is onderdeel van M., het museum in oprichting voor, met én door Flevolanders.

M. verzamelt met Beat Collectors, ofwel hartslagverzamelaars door de hele provincie de hartslagen om het kunstwerk mee te voeden. Het museum in wording wil met het Nieuw Flevo Peil de Flevolanders en hun verhalen beter leren kennen. Waar gaat hun hart sneller van kloppen? Regelmatig worden alle hartslagen bij elkaar opgeteld en spuit de waterbron tot grote hoogte. Als een natuurlijke geiser stijgt de gezamelijke positieve energie van de Flevolanders tot ver boven de zeespiegel; het Nieuw Flevo Peil. Hoe meer Flevolanders meedoen, hoe hoger het water komt.

Deze maand worden met een uitgebreide campagne alle Flevolanders opgeroepen hun hartslag en verhalen te delen met de Beat Collectors. Waar en wanneer die op pad zijn in de provincie, is te zien op de website nieuwflevopeil.nl. Hier kunnen deelnemers ook bekijken wanneer hun energie het Nieuw Flevo Peil aanstuurt en er is te lezen waar andere Flevolanders enthousiast van worden.

Boulevard

Het Nieuw Flevo Peil ligt midden op het Weerwater en is bereikbaar via een speciale boulevard, ontwikkeld door kunstconceptbureau Mothership. Met de boulevard, die bestaat uit aaneengeschakelde pontons en vanaf de Esplanade het water oploopt, kunnen mensen als het ware over het Weerwater lopen om de positieve energie van Flevoland te zien bruisen.

Creatual

Nieuw Flevo Peil is een Creatual van kunstenaar Meike Ziegler in opdracht van M. en provincie Flevoland. Een Creatual (creatief ritueel) is een creatieve manier om deelnemers actief te laten bijdragen aan een gezamenlijke (kunst)ervaring. M. wil met Nieuw Flevo Peil de Flevolanders en hun verhalen beter leren kennen.