ALMERE - Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders organiseert op 10 juli weer een eerste festival. En meteen een speciale: Festival Spot. Dit is de nieuwe natuurparade van Oostvaardersplassen Almere.

Festival Spot zal ieder jaar aan het begin van het seizoen plaatsvinden rond Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, als een soort proeftuin van het jaarprogramma met verschillende activiteiten en belevenissen. Zodat (toekomstige) bezoekers vast kunnen kijken en meemaken wat er allemaal komen gaat in dat jaar.

Naast de verschillende activiteiten is er rondom Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders live (akoestische) muziek, hoepelshows, een terras en zitzakken. Om ook tussen de activiteiten door lekker te kunnen genieten van het festival.

Dit jaar wordt festival Spot kleinschalig en deels online georganiseerd ivm corona. Dat wil zeggen dat er op 10 juli een aantal activiteiten zullen worden georganiseerd rondom het Natuurbelevingcentrum en in het Kotterbos, maar er is ook een online-quiz. Zo kan iedereen komen ‘proeven’, live of op afstand.

Het programma zal worden onderverdeeld in drie elementen:

- On the SPOT = live in/bij de Oostvaardersplassen in kleine groepjes of met alleen kinderen. Vooraf reserveren is hiervoor verplicht:
- Picknicken met live muziek (winactie)
- WOW-middag (onderwaterwereld ontdekken)
- Crossen door de Bossen (mountainbiken in het Kotterbos)
- Kruidenwandelingen Schilderen met modder Ecokar Excursie Mind-Walk (volwassenen en ouder & kind)
- Yoga Sterrenwacht Almere Geocachen
- VR film over de Big Banner

GeSPOT: Een online-programma op 10 juli:
Online quiz over de Oostvaardersplassen met mooie prijzen zoals een ecokar excursie

SPOT it yourself: DIY activiteiten die je tot eind juli zelf kunt ondernemen in een eigen gezelschap:

- Vogelsafari voor kinderen
- Stillevens
- Levend museum
- 2021 soorten tellen
- Fiets en wandelroutes
- Audiotour
- Zoek je eigen schatten

Reserveren voor de ‘On the SPOT’-activiteiten of voor de quiz kan via deze pagina: Festival Spot - 10 juli 2021 | Nationaal Park Nieuw Land

Meer over Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, het gebied en de activiteitenprogramma’s staat op www.ovpalmere.nl. Deze activiteiten worden georganiseerd vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad & Natuur Almere, Almere City Marketing en de gemeente Almere.