FLEVOLAND - “Een bevlogen iemand met hart voor de Flevolandse verkeersveiligheid.” Zo typeerde gedeputeerde Jaap Lodders de winnaar van de Verkeersveiligheidsprijs Flevoland 2017: Nico Nijkamp.

Lodders verraste Nijkamp 7 december 2017 met de prijs tijdens de themabijeenkomst van het Vervoerberaad Flevoland. De Almeerder Nijkamp hield zich sinds 2003 bezig met activiteiten voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) en neemt binnenkort afscheid. Hij zette zich onder meer in voor de Landelijke Veiligheidsdag, de senioren opfriscursus en actieve samenwerking met de politie. Verder hebben duizenden basisschoolkinderen in Almere het praktisch verkeersexamen kunnen doen, dankzij Nijkamps niet aflatende inzet om de organisatie daarvan op zich te nemen en vrijwilligers te werven. “Een geweldige prestatie”, aldus de gedeputeerde.

Een genoegen

Nijkamp ontving de prijs met bescheidenheid. “Ik vind het het mooist om op de achtergrond bezig te zijn. Het was mij een genoegen.” Hij tipte andere afdelingen van Veilig Verkeer Nederland om samenwerking te zoeken met het welzijnswerk in de gemeenten. “Zij kunnen veel voor je doen en hebben meestal ook goede contacten met scholen.”

Prijs voor belangeloze inzet

De Verkeersveiligheidsprijs is een jaarlijkse prijs van het Vervoerberaad Flevoland voor personen of organisaties die zich belangeloos inzetten voor de verkeersveiligheid in Flevoland. Het is een aanmoediging voor iedereen die een punt maakt van nul verkeersslachtoffers in Flevoland. Dit jaar bestond de prijs uit een oorkonde en een cheque van 250 euro. Nijkamp meldde dat hij de cheque zal doneren aan het sociaal-cultureel werk in Almere.