ALMERE - Dit jaar organiseert Stad & Natuur een wel heel bijzonder evenement: de jeugd heeft de toekomst op zondag 4 oktober van 12-16 uur op Stadslandgoed de Kemphaan. De jeugd heeft de toekomst, de jeugd is de toekomst en de jeugd heeft vast een beeld van de toekomst! Daarom waan je je bij Stad & Natuur op de Kemphaan een dag in de toekomst. Hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Verplaatsen we ons in vliegende auto's? En wat eten we eigenlijk in de toekomst? En hoe verandert de natuur in de toekomst? Met gave theatervoorstellingen, een heuse escaperoom en futuristische workshops.

Theatervoorstellingen
Verspreid over het Stadslandgoed zijn er twee theatervoorstellingen. Om 12.30 en 14.30 uur start de voorstelling van ‘Baas in het bos’. Dit is een muzikale voorstelling over de veranderende natuur. In de verte horen de bosdieren hoe de zagen hun vlijmscherpe tandjes gebruiken om de bomen weg te vreten. Er moet dus iets gebeuren! Wie is er de baas in het bos?

Buurmans keukenparade is een heerlijke voorstelling die start om 12.30 en 14.30 uur. Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst. In deze keuken vieren wij de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden. En wat kunnen we van elkaar leren?

Escaperoom: de klimaatpiraat!
Elk uur start er een nieuwe ronde in de escaperoom: de Klimaatpiraat! Wat is klimaatverandering? En hoe kun jij er iets tegen doen? In deze spannende escaperoom moet je dat te weten komen én duidelijk maken aan de klimaatpiraat Jeffrey, een meedogenloze zakenman. Dat is hard nodig want Jeffrey gelooft niet in al dat gezeur over het klimaat. “Laat dat ijs maar lekker smelten”, zegt hij. Hij wilt zelfs een nieuw milieuonvriendelijk bedrijf starten! Het is aan jou om de klimaatpiraat ervan te overtuigen dat hij dat niet moet doen.

Futuristische workshops
Ook zijn er een aantal workshops te doen op het terrein van de Kemphaan! Denk bijvoorbeeld mee hoe de stad van de toekomst er uit moet komen te zien bij Vesna van GroenTopia. Of ga met Erik Fakkeldij aan de slag om voertuigen van de toekomst te maken, zijn ze een fantasie of kunnen ze werkelijkheid worden? Bij Kip & Ei restaurant Dubbel-Op krijg je een kijkje in de keuken van het eten uit de toekomst: insecten! Durf jij het aan?

Coronamaatregelen
Stad & Natuur neemt gepaste maatregelen tav corona. De activiteiten vinden plaats op verschillende plekken op het Stadslandgoed. Trek dus goede schoenen aan. Er is een maximum aantal mensen dat kan deelnemen aan theater/workshops, iedereen moet handen vooraf desinfecteren en tussen huishoudens/volwassenen moet minimaal 1,5 meter afstand gehouden worden. Bij de workshops mogen alleen kinderen plaats nemen, ouders moeten op gepaste afstand wachten. Bij de theatervoorstellingen moeten de gezinnen geclusterd plaatsnemen en afstand houden tot de andere huishoudens.

Check alle informatie over het programma op www.stadennatuur.nl. Toegang tot het terrein is gratis. Voor een aantal activiteiten vragen we een kleine bijdrage.