ALMERE - Het Nederlands Kamerorkest geeft op zaterdag 7 september 2019 om 20.15 uur een concert in de sfeervolle Havenkom van Almere Haven. Het gratis toegankelijke Yakult Havenkom Concert is elk jaar weer het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 6 tot en met 8 september 2019. De avond staat in het teken van de grootste componist allertijden: Wolfgang Amadeus Mozart.


Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Peter Whelan speelt highlights uit de opera's van Mozart, zoals Die Zauberflöte en La clemenza di Tito. De beroemde aria's worden gezongen door Lucie Chartin (sopraan), Esther Kuiper (mezzosopraan), Peter Gijsbertsen (tenor), Michael Wilmering (bariton) en het Toonkunstkoor Amsterdam. Rick Huls, klarinettist in het orkest, schittert in het beroemde Klarinetconcert in A van Mozart. Anna May van der Feen maakt haar debuut bij het Nederlands Kamerorkest. De jonge fluitist won in 2015 de Eastman Muziekprijs voor de Zeeuwse Jeugd. De presentatie van de avond is in handen van Gregor Bak. Bak is naast presentator ook musicoloog; dat maakt hem de ultieme gastheer van deze avond.

Operaorkest
Het Nederlands Kamerorkest is samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest hét operaorkest van Nederland. Het orkest heeft net een geweldig seizoen afgesloten in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en kreeg juichende recensies. 'Een prachtig klinkend Nederlands Kamerorkest', schreef NRC over de opera Il barbieri di Siviglia van Rossini.

Rabobank Almere Haven Festival
Het Rabobank Almere Haven Festival vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats in de Havenkom en het winkelcentrum van Almere Haven. Het festival duurt drie dagen en bestaat onder meer uit de Rabobank Havenkom Proeverij, het Rosenboom vrijdagavondconcert met het Almeerse Jeugd Symfonie Orkest, de kunstmarkt in het weekend, een vaartocht op het Gooimeer met botters en bijzondere straattheateracts in het centrum. Als afsluiter is er op zondag de grootse brocante- en antiekmarkt. Voor meer info zie www.almerehavenfestival.nl

Yakult & Almere City Marketing
Yakult is net als vorig jaar de hoofdsponsor van het Havenkom Concert. Yakult voelt zich sterk verbonden met klassieke muziek en is daarom ook al ruim 25 jaar hoofdsponsor van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Almere City Marketing, de stichting ter promotie van de stad Almere, is samen met partners in de stad, organisator van het Rabobank Almere Haven Festival. Vorig jaar trok het festival 70.000 bezoekers.

Nederlands Kamerorkest
Peter Whelan, dirigent
Anna May van der Feen, fluit
Rick Huls, klarinet
Lucie Chartin, sopraan
Esther Kuiper, mezzosopraan
Peter Gijsbertsen, tenor
Michael Wilmering, bariton
Toonkunstkoor Amsterdam
Gregor Bak, presentatie
Laurence Dale, regie

PROGRAMMA
Mozart
Die Zauberflöte: Ouverture
Die Zauberflöte: aria 'Der Vogelhändler bin ich ja'
Die Zauberflöte: 'Der Hölle Rache"
La clemenza di Tito: 'Ah, grazie si rendano' voor koor en orkest (nr.15)

Meyerbeer

Les Huguenots: Cavatine; 'Nobles seigneurs' uit finale akte 1

Mozart
Klarinetconcert in A, (3e deel) KV 622
La clemenza di Tito: 'Parto, parto' aria nr. 9
Requiem: 'Lacrimosa' (Süssmayr)
Requiem: 'Benedictus' (Süssmayr)

Tsjaikovski
Suite nr. 4: 'Gigue', op. 61 'Mozartiana'

Mozart
Andante voor fluit & orkest, KV 315
Die Zauberflöte: 'Wie stark ist nicht' voor tenor en fluit (nr. 8)
Die Zauberflöte: recitatief en aria (nr. 4) 'O zittre nicht'

Hahn
Mozart: ' Être Adoré'

Mozart
Ave verum corpus in D, KV 618
Die Zauberflöte: 'Papageno/Papagena' aria nr. 21 (finale)
La clemenza di Tito: 'Che del ciel' voor koor en orkest (nr. 24)
La clemenza di Tito: 'Tu, è ver, m'assolvi' voor koor en orkest (sestetto nr. 26)