ALMERE - Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen, is vanaf zaterdag 31 oktober weer 7 dagen per week geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Bezoekers kunnen weer gebruik maken van de faciliteiten in De Oostvaarders en gratis parkeren om een wandeling of fietstocht te starten. Daarnaast start Paviljoen de Oostvaarders met een To Go service.


In het Natuurbelevingcentrum kunnen bezoekers de expositie, films, de verrekijkers in de panoramaruimte en het kraaiennest bezoeken. Daarnaast kunnen vanaf zaterdag de populaire doppio’s weer gehuurd worden. Dit zijn elektrisch aangedreven tweezits-fietsen waarmee bezoekers een rondje om de Oostvaardersplassen kunnen fietsen. Vanaf zaterdag 31 oktober zijn er niet twee maar vier van deze fietsen te huur. De kosten zijn 30 euro per fiets, daar is ook een picknickmand bij te bestellen.

Vanaf zaterdag is ook de nieuwe To Go service vanuit Paviljoen de Oostvaarders geopend. Met onder andere keuze uit huisgemaakte soepen, glühwein, broodje Unox, Italiaans ijs in wintersmaken en appeltaart. Op mooie dagen zal op woensdagmiddag en de weekenden de To Go service open gaan vanuit de kiosk. Op andere dagen kan binnen bij de toonbank eten en drinken worden afgehaald. Nieuw is ook de afhaalmogelijkheid van een high tea of high wine-arrangement. Om thuis nog na te genieten na een wandeling of fietstocht.

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle overige activiteiten en excursies de komende weken afgelast. Op 8 november is wel online vanuit het Natuurbelevingcentrum het kindercollege ‘Wilde Weetjes’ te volgen, dit keer over Microplastics. Bioloog en kunstenaar Sietse van der Wal vertelt alles over microplastics. Na het college kunnen kinderen die zich hebben opgegeven mee doen met de online workshop. Daarvoor krijgen zij vooraf een pakketje met spullen thuis gestuurd.