ALMERE - De verbouwing van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is in volle gang. Vanaf maandag 8 januari sluit de eerste verdieping voor bezoekers, de horeca blijft nog open t/m zondag 14 januari. Na 14 januari is het hele gebouw gesloten, maar bezoekers kunnen tijdens de sluiting nog genieten van de prachtige fiets- en wandelroutes rondom het Natuurbelevingcentrum.


Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders ligt aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. Het gebied is onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land en trekt steeds meer natuurliefhebbers. Daarom wordt het Natuurbelevingcentrum de komende maanden uitgebreid en helemaal opgeknapt.

Het bestaande gebouw krijgt een andere indeling, het restaurant wordt groter en er komt een nieuw gedeelte met groepsruimten, leslokalen en een werkplaats.

Ook de expositie wordt vernieuwd en uitgebreid, er komt een groter terras en meer plek voor activiteiten en kleine evenementen.

Foodtruck en activiteiten tijdens verbouwing

Tijdens de sluiting blijft de parkeerplaats toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Op woensdag, zaterdag en zondag zal er van 11:00 tot 15:00 uur een foodtruck aanwezig zijn voor bezoekers verzorgd door Paviljoen de Oostvaarders. Ook wordt er nog een beperkt excursie-programma aangeboden en enkele kleine activiteiten in het Kotterbos.

Meer informatie over het programma staat op www.ovpalmere.nl

Alle ontwikkelingen en belangrijke updates over de verbouwing zijn te vinden op: ovpalmere.nl/uitbreidingnbc