ALMERE - Overal in Nederland is er zaterdag 28 oktober tijdens de Nacht van de Nacht aandacht voor de schoonheid van het donker. Duizenden lichten gaan uit en op allerlei plekken worden activiteiten in het donker georganiseerd. Ook Stad & Natuur doet natuurlijk weer mee. Op Stadslandgoed de Kemphaan en Kinderboerderij Den Uylpark is iedereen welkom om te ontdekken hoe mooi de nacht is.

Het donker beleven op de Kemphaan


Tijdens de Nacht van de Nacht is er op Stadslandgoed de Kemphaan van alles te beleven. De Sterrenwacht Almere houdt sterrenpraatjes en neemt het publiek mee op een spectaculaire reis door de ruimte. Bij helder weer zijn de sterren van dichtbij door een telescoop te bekijken. Samen met de Buiten(w)eter kun je nachtvlinders ontdekken.
Beleef een betoverende voorstelling van origamitheater Orikadabra, het kleinste origamitheater van Nederland. En geniet bij het kampvuur van een mooi concert van singer songwriter Daniel van der Zee. Wie graag creatief aan de slag wil, kan meedoen aan verschillende workshops. Zoals de workshop vuurvliegjes maken met lichtgevende staafjes. Of de workshop lichtkunst fotograferen van Kleur in Cultuur.

Kinderboerderij den Uylpark in het donker

Ook bij Kinderboerderij Den Uylpark staan de deuren zaterdagavond 28 oktober wagenwijd open. Neem je eigen lampion mee en bezoek de dieren en de boerderij in het donker: een unieke ervaring! Maak je eigen Glow in the dark armbandje met Kleur in Cultuur, bak een broodje boven het kampvuur of doe de hoelahoep. De gekleurde lampjes in de hoepels zorgen voor een spectaculair effect. Verhalenverteller Roel is er ook, met een verhaal over droomuitdelers. En tijdens de speurtocht door het donkere Den Uylpark ontdek je alles over het park en de dieren bij nacht.

Meer informatie De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor sommige is reserveren noodzakelijk. Kijk voor het complete programma en voor het bestellen van tickets op www.stadennatuur.nl.